Čtvrtek, 25 dubna, 2024
NezařazenéÚvodníky

Darujte radost seniorům z domova na Písečné

Nastala opět doba adventní, doba, kdy se těšíme na Vánoce. I když je ten letošní rok velice zvláštní, věřím, že na Štědrý den se rodiny v celé naší zemi sejdou u stromečku a rozdají si dárky. Advent je ale také obdobím, ve kterém bychom neměli zapomínat na ostatní. Zejména na ty, kteří mnoho letošních měsíců prožili ve strachu a samotě. A to jsou především senioři. Monitor ve spolupráci s restaurací Pizzazz letos připravil charitativní akci pro klienty Domu s pečovatelskou službou na Písečné. Udělat radost seniorům může každý z vás.

Letošek je opravdu výjimečný. Museli jsme se hodně uskromnit a omezit, mnoho z nás přišlo o práci, řadě podnikatelů připravila pandemie řadu bezesných nocí a starostí s vidinou nejasné budoucnosti. Je tu však skupina lidí, kteří již nepracují, ale nehezké chvilky prožívali a vlastně stále prožívají i v těchto dnech. Ve všech domovech pro seniory byly zakázány nebo striktně a výrazně omezeny návštěvy, byly zde zrušeny veškeré kulturní akce a obyvatelé těchto domovů se tak stali ještě opuštěnějšími a frustrovanějšími, než si mohli kdy představit. Hrozba nakažení zákeřným virem jim navíc připravila chvíle strachu, které si nikdo z nich nezaslouží.

Myslím si, že právě letos na Vánoce jim udělá radost každá maličkost. Proto jsme se rozhodli, že ve spolupráci s restaurací Pizzazz uspořádáme charitativní akci pro obyvatele blanenského Domu s pečovatelskou službou na Písečné s názvem Daruj radost seniorům

Princip je velmi jednoduchý a součástí celé této akce budete především vy, občané Blanska. Klienti domova byli osloveni s možností nákupu drobného dárku. Někdo si přeje knihu, jiný zase potraviny, další například něco do kuchyně… Svá přání napsali na lístečky, které najdete pod vánočním stromečkem před restaurací Pizzazz, kam můžete přijít, přání si vzít, dárek následně koupit, zabalit a přinést jej zpátky do restaurace společně s věnováním. Pokud se rozhodnete přispět raději finanční částkou, bude pod stromkem kasička. Výtěžek sbírky bude použit na zakoupení dalších drobných dárků pro ostatní obyvatele domova na Písečné. A pokud ještě zbyde, použijí peníze na nákup věcí, jež jim zjednoduší pobyt v domově. 

Vánoční stromek pro seniory z Blanska bude v provozu od pátku 4.12. do úterý 22.12. každý den od 10 do 20 hodin. Den před Štědrým dnem potom dárky společně s vybranou finanční částkou odevzdáme klientům Domu s pečovatelskou službou na Písečné.

Myslím si, že Vánoce nejsou jen o ohromných darech a hojnosti v jídle a pití, ale také o tom nezištně udělat radost lidem, kteří sice o žádnou pomoc neprosí, ale i malá drobnost jim může vrátit úsměv a vlít trochu naděje do dalších dnů. Darujte radost seniorům i vy.

Martin Müller

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..