Středa, 24 dubna, 2024
Sport

Olympia Blansko odehrála základní část Extraligy

V pátek 10. července sehrál blanenský baseballový A-tým poslední utkání základní části Extraligy na domácím hřišti. A utkání to bylo opravdu famózní. 

Domácí fanoušci se těšili na kvalitní baseball dvou z deseti nejlepších mužských baseballových týmů v republice, když Olympia přivítala na Strawberry field Hrochy Brno, a dočkali se neskutečně napínavého zápasu se šťastným koncem.

Na kopci startoval za Olympii Aleš Blažek. Blažkův nadhoz byl výborný, ale v průběhu sedmé směny se hostům podařilo i díky zaváhání blanenského týmu utéct domácím na 8:4. Od sedmé směny se však Olympii začala dařit pálka a v poslední deváté směně stáhla díky krásnému odpalu Martina Klanici vyrovnávající bod. Utkání tedy po regulérních devíti směnách bylo nerozhodné 8:8 a muselo se nastavovat. Zápas v Tie-breaku doházel naprosto fantasticky Jirka Hrubý, který nepřipustil s podporou blanenské obrany v poli soupeři ani jeden doběh. Olympia Blansko šla do útoku a výsledek zápasu byl v rukou blanenských pálkařů. Nejprve podařenou sebeobětovací úlivkou posunul Michal Kohoutek blanenské borce na metách, aby ho na pálce vystřídal Jaroslav Němec s jasným cílem, stáhnout své spoluhráče ze skórovacích pozic domů pro rozhodující bod. Poté už za bouřlivé divácké atmosféry přišel fantastický odpal Jardy Němce, se kterým si Hroši v poli nedokázali poradit a kterým Němec umožnil 9. doběh Olympie. 

Blansko tak v posledním domácím utkání základní části zvítězilo 9:8 v dramatickém zápase plném zvratů a nádherných baseballových zákroků. 

Přesto celkových pět vítězství nestačí v nejvyšší české baseballové soutěži Olympii na to, aby se zařadila mezi TOP6 a hrála play-off a o titul šampiona letošní Extraligy, která samozřejmě byla rovněž poznamenána koronavirovou situací a odehrála se nestandardně po dvou zápasech s každým soupeřem a bez zahraničních posil.

Blansko tak čeká opět prolínací část soutěže, kdy se v baráži potkají čtyři poslední týmy po základní části z Extraligy a čtyři nejlepší týmy z První Ligy. 

Přesný začátek baráže ještě není přesně znám, ale s největší pravděpodobností se začne ještě v červenci. 

Baseballoví fanoušci si tak budou moci nadále užívat nevšední baseballový zážitek při krásných teplých letních večerech s vynikajícím občerstvením v nově otevřené hospůdce „Na Hřišti“.

-rs-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..