Úterý, 16 dubna, 2024
Kultura

IV. Kaštánek FEST: Den plný muziky pro děti i dospělé

22. srpna se v Horní Lhotě u Blanska uskuteční již tradiční festiválek místních kapel s názvem Kaštánek FEST. Loni se zcela změnil koncept a z původního festivalu pro dospělé se stal den, který si užije celá rodina. Stejně tak tomu bude i letos.

Výletiště a zázemí Hospůdky U Kaštánka v Horní Lhotě i letos nabídne veřejnosti kulturní vyžití v podobě festivalu Kaštánek FEST. Vzhledem k nepředvídatelné situaci byli letos pořadatelé nuceni organizovat celou akci na poslední chvíli, a tak vsadili pouze na regionální interprety. Můžete se těšit na den doslova nadupaný nejrůznějšími atrakcemi pro děti, skvělou muzikou a programem.

Na menším pódiu začne program v 15 hodin. Děti si budou moct užít malování na obličej, skákací hrad a další atrakce a soutěže, které pro ně pořadatelé připravili. Moderování a zábavy pro děti se chopí tak jako loni Jana Pernicová, která společně s Hornolhotskými maminkami nabídne dílničky, soutěže a další vychytávky pro nejmenší. Loni se Janě a jejímu týmu podařilo mezi dětmi vytvořit úžasnou atmosféru, všechny děti odcházely s nějakou sladkostí či dárkem a hlavně mimořádným zážitkem.

O muziku se odpoledne postará hornolhotská skupina Rockfór, kterou veřejnost zná i pod jejím dřívějším názvem Kaštánci. Známé písničky si s nimi zazpívají jak děti, tak dospělí. 

V průběhu odpoledne vystoupí ve dvou vstupech kouzelník Magic R, kterého není třeba nijak dlouze představovat. Mladý čaroděj vystupuje v regionu i mimo něj již řadu let. 

  Silák Franta svojí show učaroval dětem i dospělým už loni, a tak se pořadatelé rozhodli jej pozvat i letos. Bude ohýbat železo, trhat telefonní seznamy, vynášet lidi v zubech a předvádět další neuvěřitelné kousky.

  Na velkém pódiu začne festival ve 20 hodin. Jako první zahraje skupina Netopýr, která je původem z Horní Lhoty. Kapela hraje převzatý folk, pop, bigbít a částečně i rock a posluchači se mohou těšit na známé české písničky.

Dále zahraje skupina HD acoustic, stálice Kaštánek FESTu. Zahraje největší bigbítové pecky v akustické úpravě. Helmutova stříkačka, Abraxas, Tublatanka, Pink Floyd nebo Vítkovo kvarteto – to je jen malý výčet z repertoáru blanenských rockerů. 

Program na velkém pódiu a vlastně celý IV. Kaštánek FEST zakončí skupina ROSOMÁK Olympic revival. Jak již název napovídá, jde o revival skupiny Olympic, takže obecenstvo si bude moct zavzpomínat na největší pecky těchto českých rockových dinosaurů. Zazní skladby jako Dynamit, Kanagom, Okno mé lásky, Slzy tvý mámy a mnoho dalších.

IV. Kaštánek FEST proběhne 22. srpna od 15 hodin v areálu Hospůdky U Kaštánka v Horní Lhotě. Nebude chybět spousta báječného pití, samozřejmě i jídla, bezvadná atmosféra, skvělé kapely a parádní program a atrakce jak pro děti, tak pro dospělé. Vstupné je 150 Kč, děti do 150 cm mají vstup zdarma. Celý program je stále ve vývoji, novinky můžete sledovat na Facebooku: www.facebook.com/kastanekfest

Kaštánek FEST je letní pohodový festival, který byste si neměli nechat ujít.

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..