Sobota, 20 dubna, 2024
Sport

Déšť před závodem ustal

Po celodenním dešti v sobotu 11. července se počasí těsně před osmnáctou hodinou, na niž byl naplánován start běžeckého závodu Desítka Moravským krasem, umoudřilo. Přestalo pršet a běžci si mohli trasu užít bez omezení. Překážkou jim byl pouze spadený strom na silnici. 

„I přes špatné předpovědi počasí se na Desítce sešlo krásných 99 účastníků což je velice podobné číslo jako v roce předchozím, kdy za slunného počasí dorazilo 106 závodníků. Velice nás těší účast i z jiných krajů než toho našeho Jihomoravského,“ zmínil ředitel závodu Tomáš Mokrý. „Stává se pravidlem, že na samotný závod od prvního ročníku nikdy nepršelo, a to se vyplnilo i letos, kdy deset minut před startem přestalo pršet a vydrželo to až do konce celé akce,“ dodal. 

Desítka Moravským krasem se konala již poosmé. Závodníci startují u Domu přírody Moravského krasu, odkud se vydají směrem k Punkevním jeskyním a pokračují kolem stanice lanové dráhy Pustým žlebem až pátému kilometru, který se nachází u odbočky na Suchdol. Tam se běžci otáčejí a po stejné trati běží zpět k Domu přírody. 

Letošní závod vyhrál v kategorii mužů Pavel Dvořák, druhé místo obsadil Petr Kloda a na třetí příčce stanul Martin Vodák. Mezi ženami prvenství obdržela Anna Korobko, na druhém místě skončila Markéta Tesařová a bronzovou medaili získala Eliška Vlachová Hutová. 

-mka- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..