Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Radnice

Částečná uzavírka kruhového objezdu potrvá celé léto

Po pěti letech od zbudování kruhového objezdu je nutná jeho oprava v rámci reklamace. Rondel na Svitavské ulici u nádraží tak bude po celé prázdniny z poloviny uzavřen. Objízdné trasy ve směru do centra města vedou po ulicích Masarykova, Mahenova a Ant. Dvořáka. 

„Jedná se o reklamační opravu dlažebních kostek v centru kruhového objezdu, které už začaly vypadávat,“ uvedl vedoucí investičního úseku oblasti Sever Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Daniel Hynk.

Opravy začaly 7. července a proběhnou ve dvou etapách. „Každá etapa potrvá zhruba měsíc. V prvním týdnu jsme kostky vybourali a položili a zaspárovali nové. Pak musí beton minimálně tři týdny zrát, aby byla jistota, že za pár let nebude potřeba provádět opravu znovu,“ zdůvodnil délku oprav Dušan Možíš z firmy Imos, která reklamační opravy dláždění provádí.

Dělníci budou pracovat vždy na polovině křižovatky, aby druhá zůstala průjezdná, a to po celou dobu ve směru z centra města. Do 2. srpna se bude opravovat polovina u hotelu Macocha. Do 30. srpna pak polovina na straně u řeky. Průchod pro pěší zůstane zachován. 

V první etapě se auta jedoucí na parkoviště u vlakového nádraží na ulici Edvarda Beneše dostanou ze směru z centra bez omezení přes rondel, ovšem v srpnu bude nutná objížďka přes Gellhornovu ulici. Autobusová zastávka MHD Pošta ve směru z centra se dočasně přesunula z Masarykovy ulice do Mahenovy. 

Na bezpečnost a plynulost dopravy na objízdných trasách dohlížejí strážníci městské policie. „Hned po zahájení prací strážníci začali monitorovat aktuální situaci v ulicích a pomáhat s navigací řidičů i se zajištěním plynulé dopravy,“ sdělil ředitel Městské policie Blansko Martin Lepka.

Kruhová křižovatka leží na krajské silnici, investorem její stavby i rekonstrukce Svitavské ulice byla tedy v roce 2015 Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. V rámci reklamací již zhotovitelská firma ve Svitavské ulici několikrát řešila rekonstrukci kanalizačních a vodovodních poklopů. Měnila se také finální vrstva povrchu v ulici Poříčí.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..