Pátek, 19 dubna, 2024
Radnice

Regenerace Zborovců bude pokračovat třetí etapou

Od pátku 20. prosince mohou lidé využívat rekonstruovanou Kamnářskou ulici s více než stovkou parkovacích míst. Opravy trvaly téměř čtyři měsíce. 

„Rekonstrukce se týkala Kamnářské ulice v celkové délce 220 metrů, opravila se vozovka, chodníky, veřejné osvětlení. Součástí stavby byly gabionové zídky, ale také nový vodovod a plynovod,“ vyjmenoval Jiří Svoboda z odboru investičního a územního rozvoje s tím, že v ulici vzniklo více než sto parkovacích stání, včetně míst pro vozíčkáře a motocyklisty. Podle něj jde téměř o zdvojnásobení kapacity parkování oproti předchozímu stavu. 

Opravená ulice se bude kolaudovat až na jaře letošního roku po terénních a sadových úpravách. Tímto se dokončí druhá etapa regenerace sídliště Zborovce, na niž bylo v městském rozpočtu vyčleněno více než 18 milionů korun. Dalších 6 milionů korun se podařilo získat ze Státního fondu rozvoje bydlení. 

V první etapě v roce 2018 se zrekonstruovala ulice Krajní a okolí bytových domů na Krajní 2 a 4 a na Okružní 1. V letošním roce bude regenerace sídliště pokračovat třetí etapou. Při ní dojde k opravám vnitrobloku ulic Kamnářská, Cihlářská a Okružní. „Projekt zahrnuje opravy chodníků a komunikace, parkovacích stání, nové veřejné osvětlení, zeleň, doplňkové zpevněné plochy, mobiliář, dětské herní prvky,“ sdělil starosta města Jiří Crha. Vedení města počítá s podobnou částkou jako loni, přičemž se opět pokusí získat šestimilionovou dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení. 

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..