Úterý, 23 dubna, 2024
Radnice

Vánoční stromky poslouží jako přísada do kompostu

Až budete po Vánocích řešit otázku, kam s ním, tedy s odstrojeným stromečkem, máte na výběr pár možností. Jednou z nich, kterou však nemůže využít každý, je přiložit s ním do vlastního nebo sousedova krbu. Pokud vaše domácnost krbem ani kotlem na tuhá paliva nedisponuje, není nic snazšího, než řádně odstrojený stromek odložit k barevným kontejnerům na tříděný odpad. 

Každé lednové pondělí je svozová firma odváží do kompostárny. Důležité je řádné odstrojení a sundání všech háčků a ozdob, protože na kompostárně se stromky dále zpracovávají. Drtí se a v průběhu celé vegetační sezóny se dřevní štěpka přidává k trávě a dalším rostlinným materiálům, čímž pomáhá k dosažení optimální kvality kompostu. 

Poslední možností je odvézt vánoční stromek do sběrného dvora v ulici Na Brankách nebo v Horní Lhotě, odkud budou také převezeny do kompostárny. 

V Blansku natáčela příspěvek o odvozu vánočních stromků i Česká televize. Reportáž je možné vidět na webu televize v pořadu Události v regionech ze dne 6. ledna 2020.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..