Pátek, 26 dubna, 2024
Radnice

Hnutí ANO nesouhlasí s prodejem pozemků kolem Poduklí

Vedení města si pohrává s myšlenkou zastavit náměstí. Nezpochybňujeme postup, že nechalo zpracovat územní studii, ovšem za politické Hnutí ANO, kterému dali občané Blanska ve volbách druhý největší počet hlasů, cítíme povinnost se k tomu vyjádřit.

Vedení města tvrdí, že se zatím o nic nejedná. Ovšem bude se podle jejich slov jednat se třemi zájemci, kteří na zveřejněný záměr reagovali. Proč tedy doposud nic nekonkretizují? Konečné rozhodnutí je na zastupitelstvu, ale tam jsme v opozici, a pokud se v koalici nenajde nikdo proti, vždy si pohodlně prohlasují vše, co chtějí.

Byli jsme pro zbourání hotelu Dukla, ale mrzí nás, že město nevyužilo této situace k celkové rekonstrukci náměstí. Lidé vybírali podobu odpočinkové zóny ze dvou téměř shodných variant. Když už se tak ale stalo, pracujme s tím, že po zbourání hotelu máme nyní krásný pohled na Staré Blansko, kostel, Hořice i na náměstí Svobody a krásně opravený zámek.

Je jasné, že náměstí v této podobě není v pořádku a že se Poduklí musí dokončit. Ať už se zbudují sklady, šatny pro účinkující, WC, klub, zastřešení nebo kavárna – možností, při nichž zůstane prostor otevřený a malebný, je stále dost.

Budeme zásadně proti dalšímu zastavování náměstí a budeme prosazovat zeleň, vzdušnost a parkovou úpravu. Podstatné je, aby přilehlé pozemky zůstaly v majetku města a další úpravy se zafinancovaly z městského rozpočtu. Jedině tak může mít město i do budoucna vliv na podobu náměstí.

Dopustili jsme pěší zónu bez zeleně, nedopusťme něco podobného.

Lenka Dražilová, předsedkyně MO Hnutí ANO Blansko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..