Čtvrtek, 25 dubna, 2024
SportVolný čas

Půlmaraton Moravským krasem 2019

ELEVEN Půlmaraton Moravským krasem 2019, to je tradiční sportovní den pro celou rodinu pořádaný pod záštitou starosty města Blansko Jiřího Crhy. Proběhne na nám. Republiky v Blansku v sobotu 28.9.2019. Hlavní závod budou doprovázet menší závody, a tak jako každý rok nabídne kvalitní sportovní, kulturní i volnočasové zážitky široké veřejnosti.

Dětský půlmaraton

Prvním závodem, který odstartujeme na nám. Republiky hned ve 14.10 hod., bude Dětský půlmaraton – běh na 800 m o titul Mistra města Blanska. Tento závod poběží chlapci a děvčata ročníků 2007 a mladší. Trať je vedena asfaltovými ulicemi středem města. Tento běh je od startovního poplatku i registrace osvobozen. Odstartovat může každý, kdo se dostaví k prezentaci, obdrží startovní číslo a včas se dostaví na start.

Soutěžit se bude v pěti věkových kategoriích, každý účastník obdrží pamětní medaili. Tři nejlepší z každé věkové kategorie obdrží diplom a věcnou cenu. Vítěz každé kategorie potom získá titul Mistr města Blanska 2019.

Lidový běh

Společně s Dětským půlmaratonem bude ve 14.10 odstartován Lidový běh městem na 800 m. Stejně jako závod dětí je tento běh je od startovního poplatku i registrace osvobozen. Startuje každý běžec, který se dostaví k prezentaci, obdrží startovní číslo a včas se dostaví na start.  Výsledky se nevyhodnocují, každý z účastníků obdrží pamětní medaili.

Běh městem na 2,4 km

Ve 14.40 hod. bude odstartován Běh městem na vzdálenost 2,4 km. Trať je vedena středem města po asfaltu a za přítomnosti skandujících diváků se jedná o skvělý zážitek. Každý z účastníků Běhu městem obdrží při prezentaci startovní balíček, který obsahuje startovní číslo, čip, poukaz na občerstvení v cíli závodu, a sportovní tričko s logem půlmaratonu.

Na tento závod je nutná registrace. Čím dříve se registrujete, tím méně peněz za startovné zaplatíte. Do 31.7. činí poplatek 150 Kč, do 31.8. 200 Kč, od 1.9. 300 Kč. Uzávěrka přihlášek do Běhu městem je 20.9.2019 ve 12 hodin. Registrovat se můžete online na stránkách www.blanenskypulmaraton.cz

Kategorie nejsou v tomto závodě vypsány. Vyhodnocovat se budou tři nejrychlejší ženy a muži, ti potom obdrží věcné ceny.

Půlmaraton mladých

O titul Mistr města Blanska 2019 budou usilovat na trati 2,4 km ročníky 2001 – 2006. Start závodu bude společně s Během městem ve 14.40 hodin a je rovněž bez nutnosti registrace, jen je třeba se včas prezentovat. Ve všech kategoriích budou vyhodnocení běžci, kteří se umístí na 1. až 3. místě, obdrží diplom a medaili. Vítěz každé kategorie získá titul Mistr města Blanska 2019.

ELEVEN PŮLMARATON MORAVSKÝM KRASEM

Hlavní závod na 21,097 km odstartuje v 16 hodin. Trať je vedena ulicemi středu města a po silnici kolem závodu ČKD Blansko do Moravského krasu a zpět. Uzávěrka přihlášek do hlavního závodu ELEVEN Půlmaratonu Moravským krasem je 20.9.2019.  Rozhodující pro výši startovného je datum připsání platby na účet pořadatele. Do 30.6. je to 400 Kč, do 31.8. 500 Kč a od 1.9. 650 Kč. Každý startující obdrží při prezentaci startovní balíček se startovním číslem, čipem, poukazem na občerstvení v cíli závodu a sportovním tričkem s logem závodu.

Závodit se bude v pěti mužských a pěti ženských kategoriích. Věcné ceny obdrží vždy první 3 místa v každé kategorii, na absolutní vítěze mužské i ženské kategorie čekají finanční odměny.

Profesionální servis

Na závodech nebude chybět kvalitní zázemí pro běžce, jako jsou sprchy, šatny nebo úschovna zavazadel. Na všechny registrované čeká personifikované startovní číslo, na trati potom občerstvovací stanice každých 5km, vodiči na tři časy, samozřejmostí je čipová časomíra, SMS s cílovým časem a on-line výsledky na www.blanenskypulmaraton.cz

Zdravotní pomoc pro závodníky bude zajištěna prostřednictvím Zdravotní záchranné služby na dvou místech trati závodu.

Veřejnost vítána

Součástí sportovního dne je také bohatý program, který i na letošní ročník pořadatelé připravili pro děti i dospělé. Na místě bude hned několik prodejních a propagačních stánků s prodejem sportovního vybavení, pro děti bude připraven skákací hrad, trampolína, malování na obličej, ukázky policejní techniky. Samozřejmě nebudou chybět ani stánky s pestrou paletou občerstvení.

Celé odpoledne začíná ve 13 hodin za doprovodu DJ Roberta Juřeka. Ve 14 hodin proběhne slavnostní zahájení akce starostou města Jiřím Crhou a následovat budou první závody – Dětský půlmaraton a Lidový běh na 800 m a ve 14.40 Běh městem a Běh mladých na 2,4 km. V 15 hodin vystoupí blanenská kapela APF v čele s frontmanem Martinem Štěpánkem mladším. Kapela zahraje novější známé rockové i popové skladby. V 16 hodin odstartuje hlavní závod – Půlmaraton Moravským krasem na 21,1 km.

V 16.20 budou vyhlášeni vítězové Dětského půlmaratonu, Běhu městem na 2,4 km a Půlmaratonu mladých, v 16.45 vystoupí členové Sokola s ukázkou jejich sletových skladeb, v 17.10 už začnou za bouřlivého povzbuzování diváků dobíhat nejlepší běžci půlmaratonu. V 18.45 proběhne vyhlášení výsledků půlmaratonu. V 19.15 hod. se na hlavním pódiu představí blanenská skupina Velvet se svojí kostýmovou show.

Celý den bude slovem provázet Michal Chylík – moderátor hokejových zápasů Komety Brno.

Ať už se chystáte na letošní Půlmaraton Moravským krasem jako aktivní běžec nebo jen divák, rozhodně se můžete těšit na odpoledne plné napětí, zábavy, sportovních, kulturních i volnočasových zážitků. Přijďte si zasportovat, přijďte fandit a vytvořit s námi již tradičně nezapomenutelnou atmosféru!

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..