Pátek, 26 dubna, 2024
Kultura

Kaštánek FEST: Třetí ročník plný změn


Loni a předloni proběhl v Horní Lhotě malý festiválek místních kapel s názvem Kaštánek FEST. V řadách veřejnosti vzbudil pozitivní ohlasy, a tak se 17. srpna dočkáme třetího ročníku, který bude od těch předešlých v mnoha ohledech zcela odlišný. Hlavní změnou je zaměření festivalu jak pro dospělé, tak pro děti.

Výletiště a zázemí Hospůdky U Kaštánka v Horní Lhotě přímo vybízí k pořádání zábav a letních nocí. V minulých ročnících se Kaštánek FEST ucházel o přízeň veřejnosti ve velké konkurenci. Může za to především zákon o nočním klidu a s ním související příležitosti pořádat večerní zábavu pod širým nebem. Vždy proběhl na konci prázdnin, kdy se v okolí konala velká spousta podobných akcí. Letos chtějí pořadatelé tomuto problému předejít, a proto udělají festival jinak.

Celá akce začne už v 15 hodin odpoledne. Hrát se bude na dvou pódiích. Bude tu dost atrakcí a programu jak pro malé, tak pro velké diváky.

Na menším pódiu bude hrát od 15 hodin hudba pro děti, budou si moct užít malování na obličej a další atrakce a soutěže, které pro ně pořadatelé připravili.

V 16 hodin začne program na hlavním pódiu. Vystoupí skupina aKamarádi, která je z Blanska a letos se úspěšně probojovala do celostátního kola soutěže Porta. Jejich vtipné písně jsou plné nadhledu, hravosti i energie. Žánrově se charakterizují jako folk. Jejich autorská hudba se bude líbit dospělým i dětem.

Zatímco na hlavním pódiu bude probíhat přestavba, na menším pódiu vystoupí Silák Franta se svojí show, při které bude ohýbat železo, trhat telefonní seznamy, vynášet lidi v zubech a předvádět další neuvěřitelné kousky. Jak o sobě sám Franta říká: „Jsem nástupcem legendárního brněnského siláka, pana Františka Kocourka, jehož odkaz se snažím stále zachovávat.“ O tom, že se to jedovnickému rodákovi daří, se budete moci přesvědčit na vlastní oči.

Další kapelou, která se představí na hlavním pódiu, bude Rockfór. Kapela, která začínala před mnoha lety jako Kaštánci, dnes vystupuje převážně se svými autorskými písněmi. Martin, Filip, Dominik a Vendula vás svojí bezprostředností a dravostí budou bavit od 18 hodin.

Po nich se přesuneme zase na menší pódium, na kterém zazáří Ríša Dobiášek. Ríša je teprve osmiletý kytarista, který se stále častěji objevuje na scéně a svými výkony udivuje zraky i uši všech okolo. Jeho repertoár tvoří především rockové skladby z dílny kapel jako Katapult, AC/DC a dalších.

Na velkém pódiu dále zahraje skupina HD acoustic. Kapela, která má za šest let svojí existence v Blansku velkou základnu fanoušků, zahraje největší bigbítové pecky v akustické úpravě. Helmutova stříkačka, Abraxas, Tublatanka, Pink Floyd nebo Vítkovo kvarteto – to je jen malý výčet z repertoáru blanenských rockerů. Martin, Miloš, Dominik a Martin zahrají ve 20 hodin.

Po koncertě HD acoustic uvidí a uslyší diváci naprostou bombu. Kytaristka Agáta Konečná, která oslavila teprve 16. narozeniny, se představí v dechberoucím setu metalových skladeb od kapel Metallica, Dream Theater a dalších. Agáta je i přes svůj mladý věk fenomenální kytaristkou, jejíž vystoupení vám vyrazí dech.

Program na velkém pódiu a vlastně celý Kaštánek FEST zakončí skupina Sanitka. Loni se jejich autorské skladby mimořádně líbily, a tak není divu, že pořadatelé zařadili skupinu i na setlist letošního ročníku. Břeclavskoblanenský bigbít s originálními texty a svéráznou muzikou s charismatickým lídrem Jirkou Dvořákem bude parádní tečkou za letošním Kaštánek FESTem.

Mimo programy probíhající na pódiích se dospělí mohou těšit ještě na jednu novinku. Tou jsou PIVNÍ HRY. Pokud máte rádi pivo a chcete si zasoutěžit o pěkné ceny, budete se moct zúčastnit klání, jejichž tématika je více než jasná 🙂 Pivo.

Kaštánek FEST proběhne 17. srpna od 15 hodin v areálu Hospůdky U Kaštánka v Horní Lhotě. Nebude chybět spousta báječného pití, samozřejmě i jídla, bezvadná atmosféra, skvělé kapely a parádní program a atrakce jak pro děti, tak pro dospělé. Vstupné je 150 Kč, děti do 150 cm mají vstup zdarma. Celý program je stále ve vývoji, novinky můžete sledovat na Facebooku: www.facebook.com/kastanekfest

Kaštánek FEST je letní pohodový festival, který byste si neměli nechat ujít.

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..