Pátek, 29 března, 2024
Blansko

Uzávěr železničních přejezdů

Řidičům i chodcům v červenci znepříjemní cestování dvě uzavírky železničních přejezdů, a to na Starém Blansku a v Dolní Lhotě.

Železniční přejezd u zastávky Blansko-město bude kompletně uzavřen od 4. července od 23 hodin do 8. července do 20 hodin, a to pro veškerou dopravu včetně autobusů linkové osobní dopravy, vozidel integrovaného záchranného systému a pěších účastníků provozu. To se zopakuje ještě o týden později od 11. července od 23 hodin do 15. července do 20 hodin.

Objízdná trasa povede obousměrně po silnici III/37937, to znamená od železničního přejezdu na Starém Blansku přes Olešnou, přes křižovatku u obce Šebrov – Svatá Kateřina a zpět do Blanska po silnici II/379 přes kruhový objezd na ulici Svitavská/Vodní k železničnímu přejezdu. Budou také posunuty autobusové zastávky.

   Dojezd vozidel IZS k případným zásahům na Starém Blansku bude zajištěn prostřednictvím investora, tedy Správy železniční dopravní cesty. Chodci mohou využívat podchod na zastávce Blansko-město. Povinností investora je též zajištění přístupu pro chodce s kočárky.

   Další uzavírka čeká železniční přejezd v Dolní Lhotě, a to ve stejných termínech. Objízdná trasa pro všechna vozidla, včetně autobusů linkové dopravy, povede obousměrně po silnici III/37435 od železničního přejezdu v Dolní Lhotě přes obec Spešov až ke křižovatce se silnicí II/374 a po ní zpět dále do Blanska. Autobusové spoje v Dolní Lhotě zůstanou nedotčeny, ale autobusové spoje na lince 222 do Dolní Lhoty budou v době uzavírky zrušeny bez náhrady. Tamní dopravu zajistí vlaky linkou S2 a autobusy linkou 235.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..