Pátek, 19 dubna, 2024
Kultura

Čtvrtý MORAVA PARK FEST už za týden!

Hudební festival MORAVA PARK FEST již třikrát rozezněl a roztančil v letních měsících celé naše město. Už za pár dní Blansko zažije tuto nadregionální úspěšnou akci znovu. Největší hudební festival v regionu vypukne v sobotu 22. června a opět nebude nouze o nevšední (nejen) hudební zážitky.

Do startu čtvrtého ročníku festivalu MORAVA PARK FEST zbývá posledních pár dnů. Vstupenek se již prodala celá řada, ale stále je seženete v informační kanceláři Blanka v Blansku, v restauraci PIZZAZZ u Kauflandu, v městském informačním středisku v Boskovicích, v turistickém informačním centru v Letovicích nebo online na www.ticketstream.cz. Kapacita parku je omezená, o festival je každoročně větší a větší zájem, a tak s nákupem vstupenky neotálejte. Přímo na místě budou k mání, ale budou dražší než v předprodeji, jež končí v úterý
18. června.

Kdo vás bude bavit?

Brány zámeckého parku se veřejnosti otevřou přesně v poledne. Jako první se pódiu představí vítěz facebookové ankety OTVÍRÁK MPF 2019, čili neprofesionální hudební seskupení. Loni tuto anketu vyhrála kapela Infernet z Blanska. Letos zatím soutěž není uzavřena, a tak se nechme překvapit.

O5 a RADEČEK zahájí oficiální program ve 13.40 hod. Jedná se o šumperskou hudební skupinu, jejíž tvorba se postupně vyvíjí od folku přes folk-rock až k rocku. Hity jako Praha (Jedna holka…), Vloupáš se nabo letošní pecku Sex ve sprše znáte z rádií.

LENNY, vlastním jménem Lenka Filipová, je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka, textařka a klavíristka, dcera známé české folkové zpěvačky Lenky Filipové. Je několikanásobná držitelka hudebních cen Anděl, úspěchy zaznamenává jak u nás v Česku, tak i v zahraničí, kde vydává desky a aktivně koncertuje.

SKYLINE je česká hudební skupina, která vznikla v roce 1997 v Praze. Jejich rozjetá elektronická taneční hudba roztančí celý park. Jedinečná jsou jejich živá vystoupení, za něž už byli několikrát oceněni. Na Dance Awards 2004 získali ocenění za Projekt a Koncert roku, ve stejném roce zvítězili i v kategorii Dance/Hip hop v rámci ALMA Awards.

ANNA K. – zpěvačka, kterou českému publiku není třeba představovat. Na svém kontě má desítky hitů, které určitě zařadí do playlistu svého hodinového vystoupení v Blansku.

MIG 21 je hudební seskupení okolo herce a zpěváka Jiřího Macháčka. Na svém kontě mají šest alb a několik vydařených hitů. Vystoupení kapely se nekonají jen v České republice, ale i v zahraničí. Při svých koncertech se skupina zaměřuje i na jejich scénografické ztvárnění.

WOHNOUT je kapela z Prahy, jíž vévodí bratři Homolovi, autoři všech skladeb. Skupina sází na pestré, tvrdé a zároveň melodické kytary, české texty a energické koncerty, což se posluchačům líbí. Skladba Svaz českých bohémů je obrovským českým hitem posledních let.

ONDRA URBAN. Celým festivalem vás stejně jako loni provede moderátor z Brna, který už se v Blansku objevil na několika kulturních akcích. Momentálně moderuje na rádiu Evropa 2 a také na hudební stanici Óčko. Festival zakončí v roli DJ.

MORAVA PARK FEST není jen o hudbě, ale také o krásném prostředí parku s hlavní dominantou zámku, který je možné v den akce navštívit. S Muzeem Blanenska se můžete vydat za poklady z jeskyně Býčí skála, seznámit se s Erichem Roučkou, blanenským vynálezcem nebo se pokochat zámeckými interiéry a blanenskou uměleckou litinou.

Na nádvoří můžete zažít zámeckou atmosféru nebo si s dětmi pohrát ve virtuální převlékárně či na archeologickém pískovišti. Muzeum je otevřeno od 9 do 17. Více info na www.muzeum-blanenska.cz

Doprovodný program v podobě soutěží a atrakcí bude probíhat převážně u rybníčku, kde bude připravena taky relaxační zóna s křesílky a vaky, nově i s vodními dýmkami. Soutěže, fotokoutek vč. fotek zdarma, lezecká stěna, skákací hrad a zábavné hry pro děti, to je jen krátký výčet z mnoha příležitostí využití volného času pro vás i vaše děti.

Festival MORAVA PARK FEST není jen o skvělé muzice a zábavě, ale je vyhlášený taky pestrou nabídkou kvalitního jídla a pití. Mraky točeného piva a cider z Černé Hory v pivním stanu, koktejly, drinky a panáky v nabídce na více než deseti stáncích. O kvalitní jídlo se postarají restaurace a cateringové firmy s nabídkou burgerů, hot dogů, gyrosu, trhaných mas, pizzy, zvěřinových specialit, palačinek a trdelníků… Tolik jen krátký výčet všemožných gastronomických pokušení, jež vás na festivalu čekají, letos v ještě rozšířenější nabídce než v minulých ročnících.

MORAVA PARK FEST je unikátní hudební festival, na němž by neměl chybět žádný příznivce kultury. Už jenom proto, že v Blansku je podobná akce k vidění jen jednou za rok a myslím si, že máme být na co pyšní. Ví to i vedení města Blanska, které akci každoročně podporuje.

22. června se uvidíme v zámeckém parku. Bude to jízda!

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..