Čtvrtek, 28 března, 2024
Sport

Rok 2018 atletů ASK Blansko

Vše pro blanenské atlety začíná jako každý rok halovou sezónou, která vrcholí mistrovstvím Moravy a Slezska a České republiky. Naši nejlepší atleti úspěšně reprezentují i výběry Jihomoravského kraje v atletice.

Největších úspěchů dosáhla naše děvčata na MMaS v Ostravě kde vybojovala medaile v mladších žákyních za 2. místo na 800 m Dominika Bezdíčková a 1. místo na 300 m Veronika Jakusidisová. Ve starších žákyních získala Pavla Štoudková 1. místo na 300 m a 2. místo na 150 m. Na nepopulárním čtvrtém místě v juniorkách skončila Leona Marečková na 200 m.

Vrcholem každé zimní sezóny bývá mistrovství ČR v hale kde nás reprezentovala Pavla Štoudková, která zaběhla na trati 800 m nový žákovský halový rekord a po zásluze získala titul mistryně České republiky.

Z odcházející halovou sezónou se nám atleti blanenského oddílu začínají objevovat na venkovní dráze a různých bězích ať v rámci Okresní běžecké ligy, nebo Brněnského běžeckého poháru. Těchto lig se především zúčastňují naši nejmenší atleti, kteří zde dosahují předních umístění. Z 25 venkovních soutěží, které naši atleti odběhali nejen v regionu, ale po celé ČR, a kde opět sklízeli pódiová umístění, si připomeňme aspoň některé. Jarní Morenda Kooperativa mítink v Brně, Memoriál Věry Bušové Gilkové v Blansku, víceboje v Třebíči, Vyškově, Pacově a Kolíně kde se naše atletky setkaly s legendou České atletiky Jarmilou Kratochvílovou.

Celá sezóna nám poté vrcholí největším mládežnickým mítinkem v Evropě, který se koná v Brně.  Veronika Jakusidisová v mladších žákyních zde vybojovala první místo na 150 m a druhé ve výšce. Pavla Štoudková vybojovala první místo v rekordu mítinku na 800 m a druhé na 300 m. Velkou radost nám udělala štafeta mladších žákyň ve složení Poláčková, Šebková, Bezdíčková a Jakusidisová, když ve štafetě na 4 x 60 m doběhla třetí.

Vrcholem podzimu bývají mistrovství Moravy a Slezska a ČR. Na mistrovství ČR žáků v Jablonci Pavla Štoudková ovládla 800 m a k velkému překvapení nejen nás Veronika Jakusidisová doběhla na druhém místě na 300 m. Veronika v této kategorii bude ještě dva roky.

Největší naše očekávání směřovalo k domácímu mistrovství Moravy a Slezska mladších žáků, kde naši atleti vybojovali čtyři cenné kovy.

V pořadatelské činnosti blanenský oddíl nezůstává pozadu za výsledky atletů z dráhy. V loňském roce se podařilo uspořádat sedm kvalitních soutěží, ať už pro nejmenší Čokoládovou tretru, Memoriál Věry Bušové Gilkové, nebo soutěže pro školy. Vrcholem pořadatelské činnosti bylo Mistrovství Moravy a Slezska mladších žáků, které bylo z atletických kruhů hodnoceno jako jedno z nejlepších za poslední roky. Toto mistrovství by se nedalo uspořádat bez podpory  města Blanska a firmy Služby Blansko s.r.o.

Oddíl rovněž uspořádal v době letních prázdnin atletický tábor pro 50 spokojených dětí.

Oddíl se snaží díky podpoře Jihomoravského kraje, města Blanska, ASK Blansko a dalších partnerů neustále vylepšovat tréninkové zázemí a podmínky atletům k jejich činnosti, za což děkujeme. Bez této pomoci by se v dnešní době mládežnický sport nedal provozovat.

V letošním roce budeme pořádat základní kola družstev mladších žáků a žákyň, přípravek a na podzim finále krajského kola mladších žáků a žákyň družstev, ze kterého postupují tři nejlepší družstva na mistrovství Moravy a Slezska.

-mb-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..