Sobota, 27 dubna, 2024
Radnice

Letošní investice: osvětlení cyklostezky i výstavba kavárny

Pět set dvacet tři miliony korun je částka, s kterou bude město Blansko hospodařit v roce 2019. Z toho zhruba třetinu tvoří investice.

Na postupné zvelebování města má jeho vedení 147 milionů korun. „Z hlavních investičních akcí, které jsou do rozpočtu na příští rok zařazeny, bych zmínil akci infrastruktura základních škol ve výši dvaatřiceti milionů korun, kde počítáme s devadesátiprocentní dotací z Integrovaného regionálního operačního programu, nebo vybudování zázemí pro sportovní kluby a aktivity za patnáct milionů v bývalé ubytovně na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v souvislosti s plánovanou kompletní opravou lázní. Dále přistoupíme k dokončení úprav prostranství po bývalém hotelu Dukla, kde přibude původně plánovaná kavárna,“ přislíbil místostarosta Jiří Crha.

Opomenuto nezůstane ani sídliště Zborovce, kde započne druhá etapa jeho revitalizace. Na ni je vyčleněno dvanáct milionů korun. Sedm milionů pak půjde na opravy budovy Zámek 2. „Avizovali jsme, že chceme postupně zrevitalizovat celé podzámčí, takže začneme s horní budovou. Měly by tam vzniknout kanceláře Muzea Blanenska, díky čemuž se v muzeu uvolní prostory na další depozitáře,“ doplnil Crha. Na jaře se také začne pracovat na zbudování osvětlení na bruslařském oválu kolem baseballového hřiště.

Čtyři investiční akce se pak uskuteční v případě, že se podaří získat dotace: rekonstrukce azylového domu, cyklostezka Blansko – Ráječko, přístavba jídelny, školní kuchyně a odborných učeben na Základní škole TGM a pořízení speciálních nádob na sběr bioodpadu pro město Blansko a jeho městské části.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..