Úterý, 23 dubna, 2024
Nezařazené

Slavnostní vyhlášení OBL přivítá Spešov. Zahájení nové sezóny Rájec.

Spešov, Rájec – Jestřebí – Je doběháno, dobojováno, obodováno. Tedy alespoň pro letošní ročník Okresní běžecké ligy. Poslední bodíky byly připsány po závodě v Petrovicích. Teď už je vše sečteno a podtrženo. Zbývá jen slavnostní finále, které představuje vyhlášení výsledků ve všech kategoriích, vyhlášení nejlepší ženy a muže a také ocenění pravidelným běžcům v rámci Žákovské ligy Tajovský reality. Je znám termín a je známo i místo. Na slavnostní vyhlášení jste všichni srdečně zváni v neděli 20. ledna 2019 od 16.30 hodin do Obecního domu ve Spešově.

Letošní ročník OBL nemá své vyhlášení spojené s Během okolo Blansko, jak tomu bylo v minulých letech. Letošní termín BOBu je totiž až v únoru, tedy po prvním závodu v termínovce na rok 2019. Proto jsme se od BOBa pro tentokrát oddělili. Neradi bychom předjímali, zda tato rozlučka bude definitivní či zda se za rok zase vrátíme. Co však definitivní je, je soupis běžkyň a běžců, kteří letos dosáhli na bednu a moc rádi bychom je ve Spešově na té bedně viděli. Všem byla odeslána e-mailová zpráva s pozváním na tuto událost. Pokud by se však stalo, že někomu z vás toto pozvání nedorazí a jste na bedně celkového pořadí, tak jistě přijďte. Určitě v tom není úmysl, ale technika je jen technika. To platí samozřejmě i pro žactvo a přípravky v rámci Žákovské ligy Tajovský reality. Kdo z vás dosáhl alespoň na bronzovou medaili, tak vám jí s radostí předáme. A kdo má zlatou a bude přímo ve Spešově, tak má šanci na jednu z pěti pěkných sportovních cen. Letos vás je celkem 18 a tak šance na výhru je vysoká.

Srdečně zváni jsou i všichni ostatní, kteří celý rok pilně bojovali, ale na bednu to nestačilo. Můžete svým spolubojovníků pogratulovat a vymyslet taktiku do dalších let. Stejně tak jsou zváni rodinní příslušníci, kamarádi i trenéři.

Zároveň jsou všichni příznivci běhu zváni na první závod letošní sezóny. Tím je již tradiční závod Rájecká desítka, která navázala na úspěšnou předchůdkyni Ráječkovskou desítku. Letos se pořádá již 4. ročník a závod je šitý na míru všem vyznavačům ultraběhu. Ultra není svou délkou, ale především pořádným převýšením na všech distancích. Závod se koná 26. ledna 2019 od 9.00 hod. v Rájci – Jestřebí. Prezentace na závod se uskutečňuje v budově gymnázia. Starty se odehrávají poblíž – na ulici Šafranice. Na závod srdečně zvou Zdeněk Vašíček, Zdeněk Přibyl a jejich realizační tým.

Za Okresní běžeckou ligu, Jiří Vrtílka, ředitel

foto z archivu OBL

www.oblblansko.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..