Pátek, 29 března, 2024
Volný čas

Vidiek bez hranic

MAS Moravský kras z. s., ukončila projekt „Vidiek bez hraníc“ (kód projektu 304031D043) podpořený z programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika na roky 2014-2020.

Přeshraniční projekt byl realizován ve spolupráci s Místní akční skupinou Vršatec, MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. a MAS Vršatec v období srpen 2017 – říjen 2018.

Cílem projektu bylo zapojit zástupce subjektů a organizací z různých oblastí života do předávání zkušeností a síťování mezi jednotlivými partnery projektu a řešení konkrétních problematik prostřednictvím partnerství.

Projekt řešil problematiku nedostatečného marketingu kulturního a přírodního dědictví, prodeje výrobků regionálních producentů, trávení volného času na území regionů a slabší kapacity pro získání finančních prostředků na projekty spolupráce.

Nosnými aktivitami byly 4 dvoudenní semináře, které se postupně konaly na území všech partnerů:

V září 2017 se konala první vzdělávací aktivita k projektu na území MAS Moravský kras. Hlavním tématem zde byly Inovativní trendy v marketingu regionálních výrobků a služeb. Druhá vzdělávací akce se konala v dubnu 2018 na území MAS Vizovicko a Slušovicko s tématem Komunitní obec, komunitní škola. Tato aktivita byla určena zejména zástupcům samospráv, ředitelům škol a pedagogům. Třetím cílem odborné exkurze, tentokrát na téma Marketing cestovního ruchu, bylo území MAS Vršatec. Poslední vzdělávací aktivitou pak bylo setkání na téma Spolupráce s podporou EU určená zaměstnancům z oblasti samosprávy a regionálního rozvoje.

V rámci projektu Vidiek bez hraníc vznikly 4 společné publikace obsahující zajímavosti na dané téma ze všech čtyř regionů. Výstupem je také společná databáze – zásobník projektových záměrů vytvořený na posledním společném setkání.

 

Ing. Klára Kučerová, vedoucí projektu za MAS Moravský kras z.s.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..