Pátek, 26 dubna, 2024
Volný čas

Přítmí opět v ulicích Blanska

Po dvou úspěšných ročnících nyní vrcholí přípravy třetího. Přítmí je detektivní hra, kterou si bude možné zahrát v průběhu celého měsíce listopadu v ulicích Blanska. Mohou ji hrát jednotlivci i týmy všech věkových kategorií včetně celých rodin, třeba i s kočárky. 

„Letošní ročník bude úplně jiný než předchozí a bude to super. Obzvláště poslední stanoviště bude stát za to,“ láká jeden z organizátorů Ondřej Fišer, který hru připravuje ve dvojici spolu s kamarádem Pepou Pokorným. Děj se odehrává v duchu pátrání po ztracené dívce. Cílem hráčů je ji najít. 

Zásadní změnou je letos to, že nebude nutné obcházet všechna stanoviště, ale každý hráč si sám určí, na které půjde. Některá jsou zaměřena na splnění různých logických úkolů, třeba pomocí šifer, jiná jsou extrémní pro ty, které láká adrenalin. „Bude potřeba vyluštit místo posledního stanoviště, ale je možné, že někomu se to podaří už po návštěvě několika záchytných bodů, někdo jich bude potřebovat víc,“ vysvětluje Ondřej. 

Zájemci se musejí zaregistrovat na webových stránkách http://pritmi.webflow.io/ a pustit si úvodní video. V instruktážním e-mailu najdou nápovědu, jak najít první stanoviště. 

Doporučené vybavení: mapa Blanska s vyznačenými ulicemi, dobrá baterka, šifrovací klíč na morseovku, KPZ – krabička poslední záchrany, zápisník, tužka, pravítko, fotoaparát (mobil s foťákem), 3 metry provázku, buzola, sportovní oblečení, GPS nebo chytrý telefon s internetem, mapami a kompasem (není nutné). 

Pro extrémní variantu je navíc doporučeno oblečení, kterému nebude vadit zašpinění. V případě potřeby hledat něco na internetu během hry lze využít zdarma wi-fi hotspoty, jež jsou rozmístěny po městě. 

„První dva ročníky se lidem líbily. Loni bylo zaregistrovaných 170 týmů. Hru si přišli zahrát i lidé z širšího okolí, kteří jsou zvyklí objíždět podobné hry po celé republice,“ říká Ondřej Fišer, který kvůli těmto akcím sice republiku neobjíždí, ale občas si rád zahraje nějakou únikovou hru. 

Tak vyrazte do blanenských ulic a vydejte se hledat ztracenou dívku. Možná poznáte město zase trochu jinak. A nezapomeňte cestou fotit. V rámci hry je totiž vyhlášena také fotosoutěž o nejlepší snímky. Hra Přítmí začíná 1. listopadu 2018 a končí 1. prosince 2018. Trasa se dá projít během jednoho odpoledne, ale je možné si ji rozdělit i na více dní.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..