Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Radnice

Chodník na Horní Palavě volá po rekonstrukci

Za parného dne prach pod okny, po dešti bláto a louže, v zimě nemožnost pořádně odhrnout sníh. Tak vypadá již letitý stav chodníku na Horní Palavě, respektive cestě, kde by chodník měl správně být. 

Jedná se o úsek od hřiště podél proudu potoka až k jeho ústí do podzemí. Bydlí tu několik starých lidí, kteří mají značný problém s chůzí po tomto (ne)chodníku. „S taškou na kolečkách nebo s hůlkou se po té cestě, plné hrubého štěrku, vůbec nedá jít,“ poukazuje obyvatelka ulice Božena Švancarová. 

Lidé často tedy raději chodí po okraji silnice, což rozhodně není bezpečné. Vozovka je v těchto místech úzká a kvůli zátočinám nepřehledná. „Mnoho lidí tudy chodí na přehradu. Také děti z mateřské školy na vycházky, které v dešti musejí šlapat v loužích a blátě,“ popisuje Švancarová s tím, že v létě se po cestě prohánějí auta, tudíž se lidem práší pod okny. Navíc kdyby ze zahrádky vyběhlo ven nějaké malé dítě, neštěstí může být na světě. 

Ani v zimě se podle ní o cestu nikdo nestará. „Sníh se z té suti, co je na zemi, nedá ani odhrnout. My důchodci už na to nestačíme. Jinde po městě se chodníky spravují, ale na nás se zapomíná,“upozorňuje. 

Vyhlídky na zlepšení se však během roku 2019 očekávat nedají.  „Již několik let je vypracován projekt, ale čeká se, až budou volné finanční prostředky. Na příští rok nebyla tato lokalita v prioritách,“ uvedl vedoucí odboru investičního územního rozvoje Marek Štefan s tím, že plynaři na místě pracovali už s ohledem na projekt a plánované úpravy.  

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..