Úterý, 23 dubna, 2024
Nemocnice

Nemocnice Blansko k článku zveřejněném na iDnes.cz

23. května 2018 byl zveřejněn článek na iDNES.CZ, ve kterém palcový titulek hlásal: „Blanenská nemocnice nemá po zvýšení platů dost peněz, sníží počet lidí“. Nejen tento titulek, ale i obsah článku jsou zavádějící, naprosto nepravdivé tvrzení, které šíří zcela mylnou poplašnou zprávu.Ta vyvolává mezi zaměstnanci Nemocnice Blansko negativní atmosféru a pocit nejistoty. 

Přestože jsme zvyklí na bulvár a víme, že atraktivitu novinového článku dělá právě maximálně pobuřující titulek, jsme z neprofesionální práce novinářů v tomto konkrétním případě opravdu zklamaní. Tendenčně napsaný článek bez autorizace textu, citace, které jsou vytrženy z kontextu a laciný titulek jsou překročením hranic únosnosti, proto Vedení Nemocnice Blansko v tuto chvíli zvažuje právní kroky v podobě podání trestního oznámení za šíření poplašné zprávy.

Blanenská nemocnice patří mezi jedno z nejlépe fungujících zdravotnická zařízení v Jihomoravském kraji. Je také jedním z největších zaměstnavatelů na Blanensku. V současné době je v celé republice nedostatek jak lékařů, tak sester, kdy zejména v menších nemocnicích zaměstnanci odcházejí do větších center, do soukromé sféry nebo úplně mimo resort. V naší nemocnici se nám dlouhodobě daří personál udržovat ve stabilizované podobě. Je to téma, kterému se hodně věnujeme, snažíme se s personálem pracovat. Je to koncepce, která se nám dlouhodobě vyplácí a jsme na ni hrdí. Vedení nemocnice si práce každého ze svých zaměstnanců nesmírně váží a naopak neustále poptává nové posily do svého týmu. Podobné dezinformaci jako ve zmíněném článku na iDNES.CZ chod nemocnice paralyzují.

VEDENÍ NEMOCNICE BLANSKO SE ZCELA DISTANCUJE OD TOHOTO ČLÁNKU.

-ko-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..