Pátek, 26 dubna, 2024
Kultura

Třetí ročník festivalu MORAVA PARK FEST

Málokterý obyvatel Blanska ještě neslyšel o hudebním festivalu MORAVA PARK FEST, který již dvakrát rozezněl a roztančil v letních měsících celé naše město. Za pět týdnů se Blansko bude těšit z již třetího ročníku této nadregionální úspěšné akce. Jaký bude program? Na co všechno se můžou příznivci kultury těšit? Kdo bude letos akci moderovat? Přesně to se dočtete v dnešním úvodníku.

Do startu třetího ročníku MORAVA PARK FEST zbývá posledních pár týdnů, datum je stanoveno na sobotu 23. června. Většina vstupenek už je vyprodaných, aktuálně zbývá asi jen 200 kusů a seženete je v informační kanceláři města Blanska, v informační kanceláři města Boskovice, v restauraci PIZZAZZ u Kauflandu nebo online na www.ticketstream.cz. Kapacita parku je omezená, a proto další vstupenky do předprodeje nepůjdou. O festival je každoročně větší a větší zájem, a tak s nákupem vstupenky neotálejte. Za pár dní už by nemusely být.

Teď to hlavní. Kdo vás bude bavit? Celý program se skládá ze sedmi účinkujících:

MIRAI je kapela z Frýdku Místku, jejímž lídrem je Mirai Navrátil. V roce 2017 kapela získala titul Objev roku na Českých slavících a píseň Když nemůžeš, tak přidej vyhrála titul Neoblíbenější a nejstreamovanější skladba. 

SEBASTIAN je sedmadvacetiletý zpěvák, jež začal svoji hudební kariéru roku 2015 ziskem Objev roku rádia Evropa 2, následně Objev roku ankety Anděl a úspěšný rok završuje Českým Slavíkem za nejstreamovanější nahrávku za píseň Toulavá. 

DAVID KOLLER. Jméno lídra skupiny LUCIE asi netřeba představovat. David má za sebou dlouhou hudební cestu, takže jej zná takřka každý napříč všemi věkovými generaci. David přijede do Blanska zazpívat skladby ze své sólové desky, ale určitě dojde také na pecky skupiny Lucie, se kterou bývá nejvíce spojován.

ANETA LANGEROVÁ. Zpěvačka, která jako první u nás vyhrála soutěž SuperStar v roce 2004 a záhy se stala jednou z nejoblíbenějších zpěvaček u nás. Výčet ocenění této několikanásobné České Slavice by obsáhl mnoho řádků. Na vystoupení v Blansku nebudou chybět novinky ani její největší hity jako Křídla motýlí či Voda živá.

JELEN. Jelen je česká akustická kapela. Písně z vlastní tvorby vycházející z populární hudby jako je country, folk, bluegrass a blues. Kapela získala Anděla v kategorii Objev roku za rok 2014. Na české scéně působí od roku 2012, skupina se stále vyvíjí a neustále nabírá nové fanoušky.

RYBIČKY 48. Rybičky 48 je česká pop-punková kapela z Kutné Hory, založená v roce 2002. Vystupovala mimo jiné i jako předkapela legendárních amerických The Offspring. V současnosti má kapela za sebou více než tisíc koncertů v Česku i zahraničí a patří mezi vyhledávané festivalové
taháky.

Šestici populárních interpretů doplní také sedmá kapela. Pořadatelé každoročně dávají prostor jedné kapele neprofesionální, tedy mladé, začínající nebo regionální, která celý festival otevře. Již nyní je na facebooku možné se přihlásit do prvního kola výběru soutěže OTVÍRÁK MPF 2018. V prvním kole vyberou na facebooku fanoušci tři finalisty, ze kterých vybere odborná porota s vedením festivalu finalistu, tedy OTVÍRÁK MPF 2018. Pokud zadáte na facebooku MORAVA PARK FEST, jistě hned uvidíte, v jakém je tato soutěž pro mladé kapely stádiu.

Provádět celým festivalem bude moderátor ONDRA URBAN. Ondra je z Brna a v Blansku už se na několik kulturních akcích objevil. Momentálně moderuje na rádiu Evropa 2 a také na hudební stanici Óčko. 

MORAVA PARK FEST není jen o hudbě, ale také o krásném prostředí zámeckého parku s hlavní dominantou v podobě zámku, který je možné v den akce navštívit v rámci probíhajících komentovaných prohlídek nové muzejní expozice s názvem CESTA DO PRAVĚKU BLANENSKA a také výstavy TAJEMSTVÍ JESKYNNÍCH KOSTÍ.

Dále bude probíhat doprovodný program v podobě soutěží a atrakcí, které jsou převážně umístěny u rybníčku, kde bude připravena taky odpočinková zóna s křesílky a vaky.

Novinkou bude pánské stříhání a úprava vousů od Kentaur Barber Shopu za symbolický poplatek. 

V konceptu blanenského MORAVA PARK FESTu by se dalo s klidem říci, že hudba prochází žaludkem. Jako každý rok bude k mání kvalitní a pestrá nabídka ve food zóně. Mraky točeného piva a cider z Černé Hory, koktejly, drinky a panáky budou v nabídce na více než deseti stáncích. O kvalitní jídlo se postarají restaurace a kvalitní cateringové firmy s nabídkou burgerů, hot dogů, gyrosu, trhaných mas, pizzy, zvěřinových specialit, palačinek a trdelníků, ale i to, na co zrovna budete mít chuť.

MORAVA PARK FEST je unikátní hudební festival, který pořádá již potřetí mm music, parta kluků z Blanska, a na němž by neměl chybět žádný příznivec kultury. Už jen proto, že v Blansku je podobná akce k vidění jen jednou za rok a myslím si, že máme být na co pyšní. 23. června se uvidíme v zámeckém parku. Bude to jízda! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..