Úterý, 19 března, 2024
Krimi

Definitivní rozsudek: Pavelka je nevinný

Opakované zproštění obžaloby zaznělo u okresního soudu 19. dubna, kdy se znovu projednával případ sexuálního zneužívání a vydírání, které měl páchat právník v penzi Martin Pavelka na své tehdejší přítelkyni Janě Titlové. 

Na základě předchozích výpovědí svědků i psychologického posudku soudní znalkyně Blanky Špíškové, která před soudem vypovídala na závěrečném líčení, neshledala předsedkyně senátu Michaela Zummerová žádné přímé důkazy, že by ke znásilňování a vydírání docházelo. 

„Pochybnosti, které z výpovědí plynuly, se dnes ještě prohloubily,“ zdůvodnila soudkyně svoje rozhodnutí. Poškozená například nenavštívila lékaře, když se mělo opakovaně odehrávat brutální napadení. Ani blízcí z jejího okolí si nikdy nevšimli žádných modřin, ani ničeho, co by svědčilo o páchaném násilí. 

„Jsem spokojen s verdiktem soudu, kdy jsem byl již podruhé osvobozen od obžaloby v celém rozsahu. Je to sice vítězství, ale za jakou cenu? Žalobkyni se vydařila msta; poškodila mě nejen společensky, ale i zdravotně. Budu požadovat veřejnou omluvu, náhradu nemajetkové škody a vrácení mých věcí, jejichž hodnota činí několik set tisíc korun. Hodlám podat trestní podnět za nepravdy a lživé nařčení,“ shrnuje pocity a plány osvobozený Martin Pavelka.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..