Sobota, 20 dubna, 2024
Radnice

Okolí Salmova mlýna prokoukne. Ale až příští rok

Vyšší komfort pro návštěvníky Sportovního ostrova Ludvíka Daňka přinese zbudování nového parkoviště za Salmovým mlýnem. Zatím je však ve fázi příprav a lidé se ho dočkají nejdříve v příštím roce. 

„Nyní je v přípravě projekt na umístění stavby,“ uvedl vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan. „Musíme však ještě doladit různé detaily, řešíme například přeložku pro umístění vysokého napětí. V průběhu jednoho až dvou měsíců tedy podáme žádost na umístění stavby a pak připravíme podklady, aby se investice mohla zařadit do rozpočtu na rok 2019,“ upřesnil Štefan. 

V rámci stavebních úprav v lokalitě dojde také k celkové rekonstrukci mostu přes náhon, aby po něm mohly jezdit i autobusy. Opraví se i příjezdová cesta, která vede od zimního stadionu směrem k mostu. Silnice bude asfaltová a parkoviště ze zámkové dlažby. 

Parkoviště za Salmovým mlýnem nejčastěji využívají návštěvníci baseballového stadionu, akvaparku, ale i lidé, kteří se účastní jakýchkoliv akcí na Sportovním ostrově. Podle Štefana tam často parkují i zahrádkáři, kteří ovšem následně přecházejí trať, což není dovoleno. 

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..