Pátek, 29 března, 2024
Rájec - JestřebíSportVolný čas

35. ročník OBL startuje v Rájci

Mrazivý leden se pomalu blíží ke konci, ale další sezona Okresní běžecké ligy je teprve na svém začátku. Letos už nás čeká 35. ročník a to je velmi pěkné číslo. Když se totiž podíváme do termínovky závodů, tak starší už je pouze Běh Černou Horou, Sloupský lesní běh a Běh Moravským krasem. Přejeme si, abyste nám zachovali přízeň jako v ročníku minulém. První příležitost budete mít 11. února na Rájecké desítce.

Rájecká (dříve Ráječkovská) desítka je už dlouhodobě tím prvním podnikem v seriálu závodu Okresní běžecké ligy. A v únoru je také závodem jediným. Pokud vydrží mrazivé počasí a v okolí Rájce bude ležet sníh, bude to velmi náročné. V březnu si mohou závodníci ještě chvilku odpočinout, od dubna už je čeká pravidelný kolotoč. Nejvíce našlapaným měsícem bývá květen a září. Letos bude v květnu šest závodů a v září dokonce sedm. Jak už jste se možná dozvěděli, do termínovky se vrací Běh za Jedovnickým kaprem. Takže i v listopadu budete mít možnost „vylovit“ nějaké body. Kompletní termínovku pro rok 2017, včetně pravidel, naleznete na našich webových stránkách případně si jí budete moci vyzvednout na některém z nejbližších závodů.

V roce 2017 se budeme snažit věnovat co nejvíce pozornosti dětským závodníkům. Stále se nám nedaří nalákat žactvo na více závodů v roce. Vloni bylo takových závodů 13, letos jich bude dokonce 14. Dětí, které se zúčastní více jak poloviny, je ale velmi málo. Většinou se chlapec nebo dívka, zúčastní nějakého závodu ve své obci, ale jinde už ne. Sami od sebe se nevypraví na závod ve Vískách nebo v Rudici a proto se budeme snažit oslovit školy, případně sportovní kluby a jak jen to bude možné, tak i rodiče. Ti by měli mít největší zájem na tom, aby se jejich děti aktivně věnovaly sportu.

Abychom právě ty menší motivovali, pro nastávající sezonu do celkového bodování zařazujeme i přípravku dívek a chlapců. Body tedy mohou sbírat i děvčata a chlapci ročník 2006 a 2007. Doufáme, že tím vytvoříme „líheň“ pro kategorii mladších a starších žákyň a žáků. Zatím není v našich silách bodovat všechny dětské kategorie, snažíme se tedy alespoň o tento vstřícný krok.

Víme, že ne každé děvče nebo každý chlapec aspiruje na celkové umístění ve své kategorii, ale může být pilný a pravidelně se účastnit většiny dětských závodů. Pro ty je připravena soutěž, která bude hodnotit, kolika závodů se zúčastnil. Podle počtu absolvovaných závodů může na konci sezony obdržet bronzový, stříbrný nebo zlatý odznak. Na bronzový dosáhne ten, kdo bude mít na svém kontě alespoň čtyři závody. Za šest absolvovaných závodů to bude stříbro, kdo bude mít osm a více, na něj čeká zlato. Do této soutěže budou zařazeni kluci a holky v kategoriích, kterým se přidělují body v celkovém hodnocení. Je tedy třeba splnit podmínku – příslušnost ke klubu/oddílu z okresu Blansko, a nebo mít bydliště na okrese Blansko. Patronem soutěže je jeden partnerů Okresní běžecké ligy, pokud se vše podaří, na jednoho šťastlivce čeká zajímavé překvapení.

Všem běžcům, pořadatelům, trenérům i těm, kteří vás ve vaší činnosti podporují, přejeme, ať se vám v roce 2017 vše daří a především ať se vás drží zdraví. (alter: Všem běžcům, pořadatelům, trenérům i těm co je v jejich činnosti podporují, přejeme, ať se jim v roce 2017 vše daří a především pevné zdraví.)

Stále platí nabídka pro všechny zájemce o spolupráci s dosavadní sestavou Okresní běžecké ligy. Především bychom si uměli představit mladou krev, která by se s plným nasazením věnovala těm nejmladším.

Za Okresní běžeckou ligu

Jiří Vrtílka, ředitel

www.oblblansko.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..