Pátek, 26 dubna, 2024
Nezařazené

Sestřičky zvítězily ve fotografické soutěži

19_webZdravotní sestřičky z neurologického oddělení blanenské nemocnice se na podzim zúčastnily celorepublikové soutěže projektu „10 let s KabiPac“. Šlo v ní o vytvoření originální fotografie, která pak získá co nejvíce hlasů ve veřejném hlasování na internetových stránkách.

Hlavním tématem fotografií byly produkty společnosti Fresenius Kabi, která se zabývá výrobou infuzních přípravků. Tým zdravotníků z blanenské neurologie získal přes šest tisíc hlasů.

Jelikož soutěž byla zároveň úzce spjata s charitativním projektem Pomozte dětem, přijela do blanenské nemocnice výhru předat herečka a bloggerka Marie Doležalová, která je jeho patronkou. Z hodnoty každé zakoupené lahve KabiPac v období od 1.9 do 31. 12. 2016 totiž společnost Fresenius Kabi věnuje deset haléřů tomuto projektu, který společně organizují Nadace rozvoje občanské společnosti a Česká televize. K předání šeku dojde na slavnostním galavečeru o Velikonocích 2017. „Stoprocentně víme, že překročíme dvousettisícovou hranici,“ uvedl František Ciprys ze společnosti Fresenius Kabi.

Tým zdravotníků z neurologického oddělení získal hodnotné ceny, které se ponesou ve znamení „deset dní hýčkání“. Každý den na ně bude na oddělení ráno čekat bohatá snídaně, dále se uskuteční masážní den, kosmetika, manikúra, návštěva cvičitele jógy, dále dostanou deset kilogramů kávy, odpolední svačinky a zákusky, časopisy a deset vstupenek na reprezentační ples sester na pražský Žofín.

Že si zdravotní sestřičky hýčkání zaslouží, potvrdila i herečka Marie Doležalová při předávání šeku. „Sestřičky pomáhají nejen svou prací, ale i tím, že mají pacienti možnost si s někým popovídat, někdo se na ně usměje,“ řekla Doležalová.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..