Úterý, 16 dubna, 2024
Nezařazené

Co je NEMOCVIČNA?

22_webNemocnice Blansko následuje současný moderní trend „pohybem ke zdraví“ a v tomto duchu připravila zcela nový a ve svém obsahu i měřítku pro nemocnici naprosto výjimečný preventivní program. Ten je zaměřený na zdravý pohyb pod vedením zkušených trenérů. 

Tato myšlenka nevznikla hned. Původní plán nemocnice byl pronájem takových prostor v Blansku, které by mohly v době plánované rozsáhlé rekonstrukce ambulantní části nemocniční rehabilitace (jaro – léto 2017) sloužit jako dočasné prostory pro zachování rehabilitačního provozu. Nové prostory se nachází v Blansku na ulici Smetanova 8 u kruhového objezdu (Centrum Ježek), v centru města Blanska, dobře dostupnou pro veřejnost, a to jak pěšky, tak i MHD nebo autem.

Od září, kdy vedení nemocnice poprvé tyto prostory vidělo, uběhly 3 měsíce a během nich se původní myšlenka krátkodobého pronájmu změnila na zcela nový projekt. Tím projektem je NEMOCVIČNA, centrum zdravého sportu pro každého. Budovu, která leží v srdci Blanska, jsme za neuvěřitelně krátkou dobu nachystali ke spuštění dvou provozů současně. Tři měsíce úsilí a tvrdé práce, považujeme za smysluplné a všem našim zaměstnancům, kteří na tomto projektu jakkoli participovali, velice děkujeme. Tempo bylo vražedné, ale výsledek za to stojí!

Samotná rekonstrukce rehabilitace Nemocnice Blansko je ve fázi příprav. Začne přibližně v březnu 2017 a potrvá půl roku. To znamená, že v nemocnici bude provoz ambulantní rehabilitace zcela zastaven. Neradi bychom ale, aby naše rehabilitace zůstala na tak dlouhou dobu ochromena. Z tohoto důvodu jsme také našli nové náhradní prostory, které bude rehabilitace po dobu rekonstrukce využívat a zůstane tak díky nim v provozu. V praxi to znamená, že už od prosince 2016 budou na novém pracovišti dvě fyzioterapeutky, nejprve pro komerční rehabilitační programy, od ledna 2017 pak v běžném denním provozu v čase cca 7 – 15,30 hodin. To bude představovat první část provozu budovy na Smetanové ulici. Druhou částí je zcela samostatný a nový provoz Nemocnice Blansko – NEMOCVIČNA.

První týden zdarma!

Provoz začíná fungovat od 5. prosince 2016, a to v ukázkovém a současně testovacím režimu naprosto zdarma. Na tel. čísle recepce (720 987 564) je možné zarezervovat si místo v libovolné lekci a prostě to přijít zkusit. Zadarmo, bez závazků, prostě si udělat názor a vlastní zkušenost. 12.12.2016 proběhne oficiální zahájení provozu a následně v 18:15 hodin odstartujeme první lekcí v „ostrém“ režimu.

Tabata, TRX i jóga

K dispozici jsou moderní metody, které posilují nejen všechny hlavní svalové skupiny, ale také kardio systém, zlepšují dýchání, vyrovnávají skoliotické držení těla, zvyšují fyzickou kondici a v neposlední řadě spalují kalorie a vedou ke krásné vypracované postavě. K tomu všemu může pomoct TABATA, TRX, CORE TRÉNINK, FUNKČNÍ TRÉNINK, KRUHOVÝ TRÉNINK, POWER YOGA, FIT DANCE, KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ či cvičení zaměřené na zpevnění BŘICHA A POZADÍ. Všechny cvičební programy vedou zaměstnanci nemocnice – zkušení trenéři s potřebnými licencemi nebo akreditací, prostě lidé, nad kterými Nemocnice Blansko drží záštitu a záruku jejich kvality. K dispozici jsou moderní cvičební pomůcky (kettlebelly, aerobic bally, gym bally, TRX, švihadla, posilovací gumy, medicinbaly, rotoped, veslovací trenažér, běžící pás aj.).

Profesionální trenéři

Hlavní benefit jsou trenéři. V tuto chvíli jsou to Verča, Martina, Nela, Marek a Hynek. Právě na kvalitních trenérech celý projekt stojí, to oni dělají tvář a „značku firmy“, tu nejlepší možnou a současně nejúčinnější reklamu. Lidskost, empatie, neustálá komunikace s klienty – umět vysvětlit vliv cvičení na zdraví, a naopak upozornit na chyby při cvičení, které by mohly zdraví uškodit, nadšení pro sport, práci s lidmi, schopností vést své klienty a vzbudit v nich radost z pravidelného cvičení. To vše naši trenéři mají.

Součástí Nemocvičny je sportovní bar, který bude otevřený v provozní době Nemocvičny a nabídne nejen občerstvení, ale také si v něm budou moci klienti koupit sportovní výživu, ponožky, ručník. Nemocvična bude mít také kvalitní zázemí s pánskými i dámskými šatnami a sprchami, vše moderně zařízené. Součástí bude i klidová zóna s vířivkou a saunou.

Začínáme s nabídkou 15 lekcí týdně a plánujeme s postupným naplněním těchto hodin další nové lekce přidávat.

Nemocnice Blansko chce v Nemocvičně vytvořit místo, kam se budete těšit a hlavně rádi vracet. Komunitu, kde se setkáte se zajímavými lidmi, najdete třeba i nové přátele, zlepšíte svoje zdraví a formu, ale hlavně místo, kde se naučíte mít rádi pohyb. Cíle to nejsou malé, ale věříme, že to s naším nasazením, nadšením a pílí a s Vaší podporou zvládneme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..