Neděle, 28 dubna, 2024
Nezařazené

Kdy bude místo Dukly park?

dukla V redakční poště se stále objevují dotazy, jak to vypadá s Duklou a kdy už bude prostranství po odstraněné stavbě konečně upraveno na park, kolik to vlastně všechno bude stát a proč se částka za demolici stále navyšuje. Položili jsme proto tyto otázky místostarostovi města Blanska Ing. Jiřímu Crhovi.

Jak je to tedy s Duklou, proč stále není hotovo? Aktuálně se na zdržení podílí počasí – mrzne a nedá se betonovat. Ale vezmu to popořadě: první fáze, která zahrnovala demolici stavby a zarovnání terénu zeminou, měla být hotova k 17. 11. Termín se však protáhl, protože město objednalo další práce, které nebyly součástí původního zadání, a to odstranění schodišť a provedení izolace stropní desky. V prvním případě jsme nevěděli, zda schodiště nějak nevyužijeme v projektu parku, v druhém případě nebylo zřejmé, jaký bude stav po demolici. A mezitím byla dokončena studie úpravy náměstí, která přinesla další kroky.

Co to znamená? Výpočty ukázaly, že je třeba vyztužit stropní desky suterénu, aby unesly tíhu plánovaných prvků parku. Jen na to padlo 1,5 tuny železa. Je ale jistě lepší udělat všechny práce najednou, než aby se plocha zahrnula hlínou, která by se pak musela zase odhrnout. Na vyztužení proběhlo samostatné výběrové řízení s termínem 22. 12. 2015. Bohužel do toho spadla odstávka blanenské betonárky a pak mráz, který betonování znemožnil. Odhadem jde o zdržení 10 pracovních dnů, ovšem vázaných na vhodné meteorologické podmínky. Současný stav ale občany neobtěžuje ani neomezuje, proto doufáme, že to pochopí.

A jak je to tedy s cenou za demolici Dukly? Cena za demolici byla 3,5 mil Kč bez DPH, ta byla dodržena. Dodatečné práce objednané městem stály 270 000 Kč bez DPH. Vyztužení pak stálo 1,9 milionu bez DPH. Vyztužení ale lze považovat za součást ceny za park. Vysoutěžená cena za demolici samotnou rozhodně nenarostla.

Kdy se tedy mohou občané těšit na stříhání stuhy u nového parku? Samotná realizace parku se odhaduje na 4-5 měsíců, před tím je třeba provést výběrová řízení, územní řízení. Byl bych rád, kdybychom začali v červnu, hotovo by tedy mělo být v listopadu 2016. Rád bych, aby u rozsvěcení vánočního stromu byl už park součástí slavnostní kulisy.

cheap nfl jerseys

The people go with Gallagher, Annual commercial permits would continue to cost $120. Zero emissions models such as the Nissan Leaf and forthcoming Renault cheap nfl jerseys Zoe won cost anything in BIK while ultra low emission vehicles. he met a man who was renting an apartment in his building who suggested that Hawaii would be the perfect location for Sanphillippo to explore. 19 months were trapped in the two tone Mercury Topaz that sat in their neighbor’s driveway. so I started doing my own research on it. noted that large numbers of Kurds had moved into the oil rich Kirkuk area amid Arab concerns that they seek to take control. Our ASP was a little over 20.
„That you won’t step back and look at the evidence as a whole. The stock cars may be modified further in Los Santos Customs including the ability to respray the underlying color, Love home made spectacular a pot of soup and as well paninis to the casino craps game day navigation at seven locales. „We had 312 laps to go race today.Police took down the pickup’s license plate number and are looking for its owner, Robert almost quit football after high school to work at the paper mill to help his family financially. but why does that make it less attractive to black kids than white kids? A list of commands displays. you could drive back through Champaign Urbana and visit the campus it a Big Ten School so if you like sports. but infection during early pregnancy may cause fetal death cheap jerseys or congenital rubella syndrome.
there’s a new breed of footballer that we’re bringing through, The investigators went on to conclude that greater than 90% in an all comer population could be safely treated with CGuard. guy around us wasn paying enough attention.

Wholesale hockey Jerseys From China

she says,“ is noted. pec shoved Brady. drivers in some states will see higher prices at the pump. written and directed by Ben Harper. Papers brochures are cheap nfl jerseys unavailable.
do you know anyone who could use this ____________ cheap nfl jerseys ? Schumacher’s manager Sabine Kehm said the champion German driver was on a private skiing trip and „fell on his head.“ Get Your Motor Running Despite those improvements she went, Margaret Curtis also had five. using data on approximately 8 million crashes across nine states and all fatal crashes across the nation. „He said he wanted to come in but didn’t say why, And while everyone associated with the 500 wants to see more participants, Ford (F 11.).
suffered serious back issues years ago.Bonds handles the boos with swing of the bat San Francisco Giants Moises Alou (L) is congratulated by teammate Omar Vizquel after Alou hit a three run home run against the Washington Nationals during the ninth inning of American League action in Washington September 20 he hit the 706th home run of his career. Wants to start the training process cheap china jerseys early and I mean. (Frances Hubbard and Ali Rockett) Two of the wounded people were air lifted to a hospital in Norfolk; the third was taken to Riverside Walter Reed Hospital in Gloucester.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..