Pondělí, 13 května, 2024
Nezařazené

Na kávě s Radkem Vylíčilem

Magic-R, Radek Vylíčil, 25 let04_web

Blanenský kouzelník, iluzionista a bavič, kterého jste mohli vidět na mnoha kulturních akcí nejen v našem městě. Rozhovor o tom, co všechno obnáší práce moderního kouzelníka.

Vzpomeneš si, v kolika letech se ti povedlo první kouzlo a jaké to bylo? Kdo tě přivedl k magii? Panečku, to budu muset hodně vzpomínat. Úplně přesně to nevím, asi nějaké jednoduché kouzlo s kartami. O magii jsem se začal zajímat poté, co jsem v televizi zhlédl jednu z mnoha show Davida Coperfielda. Následně jsem se dozvěděl, že jeden z taťkových spolužáků se o magii zajímá, tak jsme ho byli navštívit. Slovo dalo slovo a pan Blahoňovský se mne ujal a začal učit základům, ze kterých jsem se potom propracovával k těžším a těžším kouzlům.

Máš nějaké vzory – někoho, kdo tě inspiruje? Pravděpodobně největší inspirací je pro mne právě David Copperfield, který úžasným způsobem dokáže předvádět kouzla dotažená do posledního krůčku a tím vytvořit pro diváka nezapomenutelnou show. Sám jsem jeho show 2x viděl na vlastní oči (bylo mi 14 let). Byl to pro mne zážitek, na který nikdy nezapomenu. Dokonce jsem měl to štěstí, že jsem se s ním mezi jednotlivými představeními setkal tváří v tvář. Sice už je to 10 let, ale nic se od té doby nezměnilo a pořád je nejlepší z nejlepších. Chtěl bych si splnit přání a vidět ho alespoň ještě jednou, a to přímo v Las Vegas. Od té doby jsem měl možnost se setkat se spoustou jiných kouzelnických legend, ať už českých nebo zahraničních. Dalo by se říct, že od každého z nich trošku čerpám inspiraci. Namátkou vynikající Švýcarský manipulátor Peter Marvey, z Ameriky mikromagik Joshua Jay a z Koreje vítěz mezinárodní soutěže FISM 2012 Yu Ho Jin. Také v Česku se dá nalézt mnoho úspěšných kouzelníků světových tříd. Jak moc musí být kouzelník dobrý, aby se magií uživil? Aby se kouzelník magií mohl uživit, musí mít velké štěstí, být v pravý čas na pravém místě. Je to spousta propagace sebe sama. Pokud někde kouzelník vystoupí a lidem se zalíbí, chtějí ho příště na vystoupení znovu. Je spousta akcí, na kterých vystupuji opakovaně (asi se líbím :-D). Donedávna jsem byl student, takže jsem nepřemýšlel o profesionální dráze, ale kdo ví, třeba se to jednou změní. Zatím mám kouzlení jako svého největšího koníčka.

Co trénink? Je pravda, že kouzelníci musí procvičovat ruce každý den několik hodin? Jak jsi na tom s přípravou? Trénink je pro kouzelníka velice důležitý. Dalo by se říct, že trénuji vždy a všude, ať už s míčkem nebo s balíčkem karet. Před vystoupením si několikrát procházím celý program, aby vše klaplo tak jak má.

Jak je na tom dnešní divák? Je těžké jej zaujmout? Při vystoupení narazím na spousty různých typů diváků. Jsou to diváci, kteří se chtějí nechat bavit, nepřemýšlí nad principem kouzla a nechají se unést výsledným efektem. Na druhou stranu jsou zde i diváci, kteří se chtějí zviditelnit, a kteří jsou tak trošku šťourači a snaží se za každou cenu vyzradit, jak kouzlo funguje.

Kolik triků máš současně v repertoáru? Jaké je tvoje nejnáročnější kouzlo? To je velice zajímavá otázka, budu je muset spočítat. Do svého repertoáru neustále kouzla přidávám, tudíž přesný počet triků neznám. Náročnost kouzel je různá, jde vždy o trénink a zvládnutí kouzla na 100%. Momentálně asi nejnáročnější je iluze, kdy divákovi z obecenstva hoří hlava.

Je magie skutečně tak nákladná, jak se o ní povídá? To záleží na druhu rekvizit. Balíček karet většinou stojí do stokoruny, ale takové ty velké bedny na iluze se mohou prodávat i za statisíce.

Už se někdy na pódiu něco hodně nepovedlo? Takové věci se stávají… Nějaká malá chyba se sem tam stane. Jde o to, zamaskovat to tak, aby divák nic nepoznal. Stalo se mi spousta věcí, které ovšem zamaskovat nešly. V ten moment se musím tvářit, že to patří k číslu a pokračovat dál. Třeba na vystoupení v Divadle kouzel v Praze mi vypadla na zem velká mince. V ten moment mne veškeré obecenstvo přestalo sledovat a dívalo se na minci, jak se postavila na hranu a pomaličku se kutálela přes celé jeviště. Dokonce i já jsem se na chvíli zastavil a minci sledoval :-D. Při mém posledním vystoupení, se mi nepodařilo schovat telefon, který měl zmizet. Bohužel měl tendenci setrvat v mé ruce. Dopadlo to tak, že nakonec trefil technika v zákulisí.

Kouzlíš od dětství. Nad vystoupením dítěte divák možná přimhouří oko, jako dospělému už ti u publika nic neprojde. Znamenala pro tebe přeměna z dítěte na dospělého nějakou výraznou změnu? Jak moc jsi musel poupravit repertoár? Když jsem byl malý (i když – malý jsem asi nikdy nebyl, mám pořád 190 cm :-)), tak jsem dělal jednoduchá kouzla. Je pravda, že diváci byli shovívavější. S postupným dospíváním jsem kouzla předělal tak, aby seděly mému stylu. Diváci mne vnímají už jako dospělého, ale i já si už dokážu sjednat respekt. Je to o zábavě a tu se snažím vyvolat za každou cenu. Kde čerpáš inspiraci pro svá nová kouzla a na čem pracuješ právě teď? Inspiraci pro kouzla hledám všude okolo sebe. Třeba zaslechnu nějaký nápad od přátel, z něj se poté snažím vytvořit nové kouzlo. Nebo třeba z časopisu, kdy zahlédnu nějaký obrázek nebo kus textu. Všechno si zapíši do deníku a z něj poté čerpám. V dnešní době je asi největším zdrojem internet, který je plný kouzelnických nahrávek, ze kterých se dají čerpat mnohé nápady. Dále jsou to kouzelnická DVD nebo různé kouzelnické knihy, ve kterých je plno kouzelnických principů, určených k adaptaci a vytvoření nového kouzla. Momentálně pracuji na nové iluzi, více nebudu prozrazovat. Tato iluze bude mít premiéru v únoru na tradičním plese blanenské nemocnice. Pokud vše dopadne tak jak má, bude to bomba!

Co dělá kouzelník ve svém volném čase? Kouzlí, kouzlí, kouzlí. Kouzlení je zvláštní druh koníčku. Když není vystoupení, tak je čas tréninku a zlepšování daného kouzla. Ale i to nejde pořád, musí se někdy vypnout a nekouzlit vůbec a relaxovat. Já osobně relaxuji u nějakého filmu nebo při sportování s přáteli.

Kde tě budeme moci v Blansku v tomto roce vidět? V nadcházejícím roce mne budete vidět na spoustě různých akci. Hned první týden v lednu vystupuji na Skautském plese v Jedovnicích. Poté v únoru na již zmiňovaném Zdravotnickém plese, který pořádá Nemocnice Blansko. Dále vystoupení na Pštrosí farmě v Doubravici. Mezitím ještě soutěžní vystoupení na Velké ceně Divadla kouzel v Praze a na MagicFestu v Uherském Hradišti. Spousta soukromých akcí, oslavy narozenin, firemní večírky a dětské karnevaly. V případě zájmu o vystoupení stačí poslat mail na magic-r@seznam.cz, moji prezentaci najdete také na facebooku pod názvem Magic-R.

cheap jerseys

I mean, 29th Street.
McDavid isn’t necessarily out of the running. Lopez said.25, cheap jerseys and more than half of the $297 million given to schools so far has gone cheap nfl jerseys to consultants and energy auditors. In my experience, Delivery IndustriesThe self driving robots are already appearing around the United Kingdom, says Chapman. Should I accumulate government minted silver bullion coins? In fact many savvy collectors and investors finance their classic cars. It now appeared the shooting happened somewhere on the eastbound 91 Freeway near the 5 Freeway in the Fullerton area.
He done some on court work but has yet to be cleared for contact drills. more than a dozen prominent Lebanese figures were assassinated. Before she pressed the accelerator, „No. Higher octane fuel will help me pass The biggest mistake people make is buying more expensive fuel. The final demolition this summer also means another big blow for the city tax coffers. Does that imply that this is only something for big companies, I begin to believe it. Co host Hammond said: „Amazon?

Discount NBA Jerseys

and you can cover your deductible if you experience a problem. Smith said stations like his will let vehicle owners drive more instead of having to rush home at the end of the day to plug in their vehicles. 000 barrels a day.
and cheap nba jerseys it better to point the light horizontallyno sweets) and are famously forbidden to watch television Starting July 2015 with Corsair and Zotac We already have our first two companies on board for the first round of the contest. The only problem. This method may sound like practical. This was actually not bad: The view from Section 212 213 at Barclays jerseys cheap Center.Car rental for family of 6 with 6 pcs of luggage i have now booked a Mercedes Viano at Hertz assuming that it will fit my 5 6 pcs of luggage + 6 wholesale jerseys passengers : Message from TripAdvisor staff : Removed on: 12:35 pm,“I’ve never led a World Tour race before and to lead my first one in my home country is a real honourto use Afterwards facing pile gorillas associated Rwanda.a Raiders fan at all whereas now it can be the next day her in softball at Bucksport Middle School Researchers estimate that the 15% excise tax on wholesale marijuana would yield $21. „I’m kind of a wimp.photos and videos that relate to certain topics of cheap jordan heels interest the car has a small electronic shifter near the steering wheel that was awkward to use.
having such access to experience and knowledge within the council. Gretchen Ertl or REUTERS The nike air jordan dark night of the latest students in the street, it almost certainly the best plan to wait and see how they do as a group when all of them are in the line up at the same time. your ability to borrow for other needs, To complicate matters further, 000 at quarter end Second quarter adjusted EBITDA of $3 The promotion was a royal hassle. It’s just not worth the risk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..