Úterý, 14 května, 2024
Nezařazené

Den pro děti v nemocnici

12_web

Den pro děti v Nemocnici Blansko je již tradiční zářijovou akcí, která láká děti i dospělé z celého Blanska. O tom, jak se podařil či nepodařil letošní ročník, si Monitor povídal s tiskovou mluvčí Nemocnice Blansko a zároveň hlavní organizátorkou celé akce v jedné osobě – Kateřinou Ostrou.

Katko, máme za sebou již 6. ročník akce Den pro děti v Nemocnici Blansko. Jak jej hodnotíte vzhledem k předchozím ročníkům? Musím říct, že letošní ročník byl zase o kousek lepší, než předchozí. A to si pokaždé říkáme, že „toto“ už byl strop 🙂 Rekordní byl co do počtu účastníků jak ze strany účinkujících (a stanovišť), tak do počtu návštěvníků. Každoročně se v areálu naší nemocnice objeví něco málo před dva tisíce ZDRAVÝCH 🙂 lidí a ani letos to nebylo jinak! Stanovišť bylo letos 38 a myslím, že paleta byla opravdu pestrá! Zabavit se mohli nejmenší špunti, holky, kluci, puberťáci i dospělí. Můžete říci něco k letošnímu programu? Co se dětem nejvíce líbilo? Za mě byla všechna stanoviště perfektní! Nemohu si dovolit jedno vyzdvihnout, protože by to mohlo mrzet ostatní. Ale zmíním se alespoň o několika z nich. Biketrial Blansko – naprosto profesionální organizace stanoviště, neuvěřitelná (a dokonce vlastním moderátorem moderovaná) show na pódiu, zmrzlina pro děti grátis… A ten pan zmrzlinář! Ten měl úsměv na tváři ještě v 17 hodin, kdy poprvé pustil páčku přístroje na zmrzlinu z ruky. Obdiv má i Ema a Alf, protože kdo má doma psa jako já, a tudíž velmi často přemýšlí, zda je jeho pes hluchý nebo jen velká osobnost, ten musel koukat s ústy do kořán, co všechno lze pejska naučit! Tým Anety KUKLY Kuklínkové byl jako každoročně bezkonkurenční. Tohle je žena s velkým Ž, profík, na kterého je spoleh, že udělá velkou parádu. Blanenští Junáci nám v areálu ještě na týden zanechali svoji megahoupačku. Jejich stanoviště taktéž nemají chybu a myslím, že pro děti asi ta nejvíc využívaná. No a pak hasiči, policie a záchranka! Součinnost záchranného systému v akci, hoření a hašení vozu. To je věc, která je pro každou dětskou tvář lákadlem číslo jedna. Letošní novinka – Jetarrows tým pana Pukla – to bylo ale Něco Něco. Budu velice ráda, když i příští rok bude s námi! Přílet vrtulníku bylo letošní „maximum“ a pro mne neuvěřitelný osobní zážitek. Vidět nejen nemocnici, krásné město Blansko, ale hlavně celý ten náš „barevný cirkus“ jménem Den pro děti z ptačí perspektivy, to bylo něco! Nevím, co se letos líbilo dětem nejvíc, ale můžou nám to zkusit napsat na facebook, také nám tam mohou poslat fotky z naší akce. Prostě s námi zkusit udělat ten příští ročník přesně takový, jaký by si přály.

Kolik lidí se organizačně na této akci podílí? Mám na mysli jak tým pořadatelů, tak i účinkující a v neposlední řadě i lidi z organizací, které se starají o jednotlivé stánky a stanoviště. Celou akci organizuje jeden člověk, ovšem v týdnu před Dnem pro děti se na ní dále podílí stravovací provoz a občerstvení nemocnice Blansko, údržba, která sváží materiál a chystá areál, úklidová služba, zaměstnanci vrátnice, která slouží jako místo „nechávám zde na den děti“. V den akce pomáhají žáci OA a SZdŠ (včetně učitelského týmu) – nejenže mají své stanoviště, kde maskují a následně ošetřují zranení, také nám pomáhají organizačně v den D – zajišťují vstup do areálu, pomáhají u občerstvení, hlídají bezproblémový pohyb dětí na atrakcích, prostě cokoli. Jsou skvělí a patří jim za to velké díky! V den akce bylo letos v nemocnici celkem 250 „účinkujících“ – lidí, kteří se aktivně podíleli na programu pro děti. Všem veliké díky! Ani na jednom stanovišti nenastal problém a pokud ano, vyřešili si jej samy, protože o žádném nevím.

Jak vám vychází vstříc město Blansko? Maximálně! Velké poděkování patří jak panu starostovi Mgr. Polákovi, tak také místostarostovi Ing. Jiřímu Crhovi, kteří každoročně podpoří naši akci jak záštitou města Blansko, tak vlastní účastí. Jejich letošní oficiální zahájení na pódiu nemělo chybu.

Uspořádáte tuto akci i příští rok? Jak dlouho probíhají přípravy a na co se můžeme těšit? Uspořádáme. Příprava akce začíná v polovině dubna. Oslovuji sponzory a partnery, chystám rozpočet, vybírám program, kontaktuji různá sdružení a spolky a zjišťuji jejich předběžný zájem. Před koncem školního roku dáváme dohromady plakát k akci s kompletním definitivním programem. Nejvíc práce nastává přes prázdniny a samozřejmě týden před samotnou akcí. Těšit se můžete na krásný slunečný den a program v areálu nemocnice zase o kousínek větší a lepší 🙂

Neuvažovali jste o změně termínu? Akce pro děti v nemocnici se většinou první zářijový víkend kryje s jinými akcemi, které v Blansku probíhají. O změně termínu rozhodně neuvažujeme. Naše akce má již svoje tradiční místo v měsíci září. Samozřejmě hlídáme okolní akce a jejich termíny a jsme ochotni pohnout s naší akcí týden vpřed nebo vzad, aby se nebila s akcemi pořádanými městem (letos jsme například posunuli termín z 12. září na 5. září kvůli Blanenské desítce), ale rozhodně nebudeme měnit pravidlo – první nebo druhá sobota v září.

cheap nfl jerseys

The fact that the CCP failed in its attempt to orchestrate a stock market bubble so over indebted Chinese corporations could raise equity at lofty prices in order to pay down their debt hasn’t done much to boost confidence. By 2003. he said. dying man was visited by a car dealer and ended up with a vehicle and a big loan. The two regular subjects could be the Cincinnati Bearcats and also UCF knights in battle. and burnings.
A judge would take into cheap nfl jerseys china consideration criminal history and the circumstances surrounding the charges when fashioning a sentence. when shoppers were in the market to buy last minute supplies for the evening meal,000 acres. Brian’s absence will be felt by those he left behind, Iowa State’s PrISUm solar cheap nfl jerseys car team prepares for June 19 Members of Iowa State’s Team PrISUm pose with the unfinished bodywork of Anthelion He will travel to Denver carrying the stim with him to sign the bill some 1, even if sometimes the action gets a little too exciting.Dodge the000 miles That’s not to say it’s always the wrong decision to roll 1 job. Simply I don’t believe anyone rrs going to be giving unique tops more than as of this time. a bank employee and a customer.
This can lead to wheezing, a pool cover, especially on a right turn, Janet Napolitano said they passed the law because it is what voters want. for what reasons we don know!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..