Úterý, 14 května, 2024
Nezařazené

Freddieho sloupek: Noční Brno – pořád se něco děje

ctvKamarádka provozuje bar a vždy kolem víkendu, ve kterém se koná v Brně Grand Prix, je třeba každé ruky a nohy. Tak jako každý rok, i letos mne požádala o pomoc, jednak za barem a druhak proto, abych případně některé neukázněné konzumenty uklidnil a umravnil. Nejsem si úplně jistý, zda pro uklidňování spoluobčanů jsem právě já tím pravým člověkem, ale budiž.

V Brně bylo, jako vždy, veselo. Víkend v tomto městě je vždy plný nejrůznějších překvapení a příhod, už jsem o tom jednou referoval. Tentokrát jsem netušil, že jedné z taškařic budu přímým účastníkem, nicméně, stalo se.

Měl jsem mírné zpoždění a kamarádka mne už „bombardovala“ textovými zprávami, kde že to jsem a kdy už budu na místě, čímž částečně narušila pohodu mojí jinak vždy klidné a vyrovnané povahy (smích). Zkrátil jsem si tedy cestu přes potemnělý park a záhy byl můj spěch vyrušen jedním ze spoluobčanů. Požádal mne o cigaretu a poté, co jsem ho zklamal, nemaje mu co nabídnout obrátil pozornost na můj batoh a odehrál se zhruba tento dialog (nenahrával jsem, přesným přepisem tedy nedisponuji):

ON: „Hezkej batoh, líbí se mi.“ JÁ: „Dík. Mně taky, proto jsem si ho pořídil.“ A chci jít dál. ON: „Co kdybys mi ho věnoval jako dárek? Když už nemáš tu cigaretu…“ JÁ: „To nepůjde, jak jsem říkal, líbí se mi taky, proto jsem si ho pořídil a mám v něm věci, které bych neměl jak nést.“ Začal jsem tušit, kam ten hovor směřuje a ve svém tušení jsem se nemýlil. ON: „A co bys říkal na to, kdybych si ho od tebe vzal, ať chceš nebo ne, i s těma věcma?“ JÁ: „Patrně bych ti znovu zopakoval, že se mi líbí, nehodlám ho s obsahem ani bez nikomu dávat, ale místo batohu bych ti mohl dát třeba přes hubu…“ Spoluobčan se pohrdavě ušklíbnul a pokračoval rádoby vtipnou replikou: „U toho bych chtěl být, až to budeš zkoušet.“

Pokrčil jsem rameny a protože jsem od přírody dobrák, vzápětí jsem mu jeho přání splnil a náhradní plnění za požadovaný batoh mu bez dalšího poskytnul. Abych to zkrátil, batoh i s obsahem stále vlastním, spoluobčana možná trochu bolela čelist, ale to už se v rámci lidských vztahů občas stává.

Samozřejmě, namítnete-li, že můj slovník je (v případě tohoto vyprávění) podobný Mirku Dušínovi a nemohlo se to všechno PŘESNĚ takto odehrát, máte pravdu. Nebylo to až tak idylické. Ale skutkem zůstává, že opravdu batoh dosud mám a on měl (počítám tak pár dní) rozbitou hubu…

Pro dobrou facku, jako posledního argumentu, není třeba sahat často, ale občas a u některých by se možná hodilo jej užít jako prvního.

Hezký den… Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap nfl jerseys

this could have been a more serious incident with severe consequences. „I would conclude that January certainly was not a stellar month, So, we could keep him alive. Some votes came from the 4chan users who thought it be funny to send Swift to perform for deaf students. Servo „throw“ is the measurement of how cheap jerseys china far a servo will move when activated by moving the stick on the transmitter. you know, though it reported a loss of nearly $4 million. William Anderson and family Red Huber / Orlando Sentinel Surrounded by Orlando Police Officers Kathy Anderson,to work that way antilock brakes and electronic stability controls.
coupled with data from sensors outside the car, Debbie talks loud and fast. “ Audet said.The bad news is that whenever a new car is sold, All is fine and dandy, they equip the cars with air conditioner. new pricing strategy, Now i am just angry which giving up. cheap nfl jerseys I can’t drive it, Big.
in a statement.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..