Pátek, 26 dubna, 2024
BlanskoSportVolný čas

V létě začne stavba cyklostezky u nádraží

V letošním roce bude zbudováno zhruba dvě stě metrů cyklostezky za autobusovým nádražím podél řeky Svitavy. Propojí se tak stávající cyklostezka s mostem u vlakového nádraží. 

Cyklostezka vedoucí ze Sportovního ostrova Ludvíka Daňka nyní v podstatě ústí do výjezdu z autobusového nádraží. Nový úsek tedy na ni naváže a povede dál podél břehu řeky až po kruhový objezd na křížení ulic Svitavská a Nádražní.

Dvě stě metrů cyklostezky bude stát 4,5 milionů korun, z čehož dva miliony činí dotace z Jihomoravského kraje. „Je to cena vyšší, než je standard, jelikož je tam zakládání do břehů řeky Svitavy a nutnost vystavět opěrné stěny. Tyto věci jsou dražší, než jen vytvoření prosté konstrukce cyklostezky,“ uvedl vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan.

Povrch cesty bude asfaltový v šířce přibližně 2,5 m, což umožní smíšený provoz i pro pěší. Cyklostezka bude zbudována v rámci rekonstrukce autobusového terminálu Blansko. „Předpokládáme, že stavba by mohla začít někdy o letních prázdninách tohoto roku,“ dodal Štefan.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..