Pátek, 29 března, 2024
Nezařazené

Ukliďme Písečnou

04_webDo celostátní akce Ukliďme Česko se zapojili také obyvatelé Písečné. 18. dubna se sedmnáct „statečných“ sešlo na točně autobusu, aby se pustilo do sběru odpadků hyzdících okolí sídliště.

„Na Písečné bydlím od malička a její okolí proto dobře znám. Velikou výhodou tohoto sídliště je příroda v jeho bezprostřední blízkosti a hodně lidí toho využívá. A nejspíš nikoho netěší koukat se na povalující se odpadky a černé skládky, když se vypraví relaxovat ven. Akce Ukliďme Česko pro mne tedy znamenala skvělou příležitost, jak svést dohromady lidi, kterým tyto věci také vadí, a něco s tím udělat,“ říká organizátorka akce Dana Doleželová. Sama přiznává, že ji účast příjemně překvapila a původní obavy, že o akci na Písečné nebude zájem, se nenaplnily.

Dobrovolníci na okraji sídliště objevili řadu kuriozních věcí – například – starý vysavač, monitory od počítačů či botu. Narazili také na několik použitých stříkaček, s jejichž likvidací pomohla městská policie. Uklizeno bylo za čtyři hodiny čistého času, halda odpadků pak v pytlech čekala na odvoz až do středy, než si technické služby vyčlení potřebné kapacity.

„Doufám, že toto byl teprve první z mnoha blanenských úklidů v rámci této úklidové akce. Jelikož se už akce dostala do všeobecného povědomí, jsem si jistá, že dobrovolníků by se našlo v Blansku hodně. Ideální by proto bylo, kdyby se příští rok do akce zapojilo jako organizátor město samotné,“ uvažuje Dana Doležalová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..