Sobota, 27 dubna, 2024
RozhovorySport

Zdeněk Veselý: MSFL budeme hrát na hřišti na Údolní

Jak jsme avizovali, k uplynulé fotbalové sezóně v druhé nejvyšší soutěži, která skončila administrativním a nakonec i faktickým sestupem o soutěž níž, se nyní krátce vrátíme v rozhovoru s předsedou FK Blansko Zdeňkem Veselým. Ten sice ještě nechtěl konkretizovat odpovědi na otázky s jakým realizačním týmem a hráči se bude klub v nastávající sezóně prezentovat, protože vše je ještě předmětem současných jednání, potvrdil ale, že mužský A-tým je přihlášen do moravskoslezské ligy a jako svoje hlavní hřiště bude mít stánek „Kolbenka“ na Údolní ulici.

Jak se teď zpětně díváš za uplynulou fotbalovou sezónou?

Tak ta, co máme za námi, byla velmi náročná ve všech směrech. Když jsme rozhodovali, zda přijmeme účast ve FNL, bylo jedním z hlavních motivů pro její přijetí, že přineseme pro lidi v Blansku a okolí kvalitní fotbal. Tato snaha, bohužel, až na dvě výjimky v úvodu sezóny, kam se mohli přijít podívat ve velmi hojném počtu, zůstala kvůli covidovým opatřením nenaplněna. Diváci nemohli na stadión, přesto se našli věrní, kteří i za plotem naše hráče mohutně povzbuzovali. Za to jim patří dík. Dalším problémem bylo, že se nepodařilo dotáhnout do podpisu smlouvy jednání s investorem, který měl pokrýt velkou část rozpočtu klubu, přestože jsme s ním byli v červenci 2020 dohodnutí na podmínkách spolupráce. Následně jsme potom jednali s řadou dalších subjektů o vstupu do klubu. Tato jednání však byla neúspěšná. Proto nebylo možné podat žádost po licenci pro FNL na následující sezónu.  

Jak moc klub finančně „vykrvácel“?

Nedá se říct, že by klub vykrvácel, ale je nutno přiznat, že do nové sezóny půjdeme s dluhem, který budeme muset v příštím období vyrovnat.

Celý článek si přečtete v tištěném vydání, ke stažení na TOMTO ODKAZU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..