Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Sport

Martin Pulpit je od rána do večera na hřišti

Nový tréner druholigového FK Blansko Martin Pulpit se pustil naplno do přípravy týmu na jarní sezónu. Po podzimu patří jeho novému celku dvanáctá příčka s pouhými devíti body. Jen jednu pozici od sestupu. Záchrana je jasným úkolem. Momentálně jeho svěřenci absolvují ostrý dvoufázový trénink. „Jsem od rána do večera v podstatě na hřišti,“ pokyvuje hlavou kouč. Hráči jsou od devíti hodin na stadiónu, po obědové pauze pak je blanenská umělka čeká od druhé odpoledne znovu. 

Trenér přes týden bydlí v Blansku. „Jinak jsem rodilý Pražák. Klokan z Vršovic,“ prozradil. Koncem minulého roku se mu ozvali místní funkcionáři, že je v hledáčku na místo nového trenéra. Druhý lednový pátek pak přišel další telefonát. „Pozvali si mne na nedělní jednání. Na něm jsme se dohodli na spolupráci,“ upřesnil Pulpit. Jak dodal, po vyjasnění určitých okolností si s vedením podali ruce. „A od pondělí jsem už naplno mužstvo převzal,“ potvrdil. Nabídka ho příjemně překvapila. „Netajil jsem se tím, že se chci vrátit do profesionálního fotbalu,“ dodal muž, který má za sebou v minulosti mimo jiné angažmá v první lize na lavičce Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava či Příbrami.

Martinu Pulpitovi je jasné, že ho čeká nelehký úkol. Jak řekl, Blansko do té doby znal jen jako každý jiný druholigový celek, nijak speciálně ho nesledoval. „Určitě jsem viděl televizní duel s Hradcem Králové,“ vzpomněl si. V Blansku už jako trenér Frýdku odkoučoval vzájemný zápas v rámci moravskoslezské ligy. „Bylo to velmi kvalitní utkání, myslím, že domácí tehdy vyhráli nezaslouženě. Frýdek byl lepší,“ mrzí ho ještě teď zpětně.

Jaké má první dojmy z blanenského mužstva? „Je určitě trénovatelné. Jsem zatím s přístupem hráčů spokojen,“ líbí se Pulpitovi. K určité obměně kádru ale určitě podle jeho slov dojít musí. „Budeme shánět rychlost, agresivitu a góly,“ naznačil priority. Nechce ale zatím nic prozrazovat, i když nové akvizice už se na trávníku objevují. O konkrétních jménech mluvit nechce. „Nechceme dávat žádné informace konkurenci,“ říká s úsměvem. Na tréninku maká kolem pětadvaceti hráčů. „Minimálně od dvou kvalitních už mám příslib, že tu chtějí působit,“ naznačuje letos čtyřiapadesátiletý trenér. 

Blansko má za sebou přípravné přátelské utkání v Senici. Tamní klub je momentálně na posledním místě nejvyšší slovenské soutěže. Hosté vedli brankou z prvního poločasu, kterou vstřelil z penalty Bartolomeu. V závěru domácí otočili skóre na konečných 2:1. „Bylo to z obou stran kvalitní utkání. Soupeř byl ale v některých aspektech lepší, ať už to byla rychlost nebo důraz či práce s balonem. Hodně mne to poučilo. Zápasu by slušela remíza, domácí ale potrestali naše chyby,“ zhodnotil utkání Pulpit. V další přípravě jeho svěřenci znovu zavítají na Slovensko, kde je čeká začátkem února duel s rovněž prvoligovým Trenčínem, který je v aktuální tabulce tamní Fortuna Ligy sedmý. Jarní část druhé nejvyšší soutěže začne v neděli 7. března domácím utkáním proti Třinci.

Bohumil Hlaváček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..