Pátek, 26 dubna, 2024
Radnice

Kavárna na Dukle již brzy

V červenci příštího roku by lidé mohli dostat první občerstvení v nové kavárně, která na jaře vyroste v prostoru po zbouraném hotelu Dukla. Vedení města Blanska již vybralo zhotovitele i budoucího nájemníka. Budovu za necelých pět milionů korun bez daně postaví firma Cubespace, investorem je město a kavárnu bude provozovat CoCo Cafe Company. 

„Do výběrového řízení na projektanta a zhotovitele modulové stavby kavárny Dukla se přihlásili dva zájemci. Jeden z nich ovšem nesplnil všechna kritéria, proto jsme hodnotili pouze jedinou kompletní nabídku firmy Cubespace. Ta kavárnu postaví podle architektonického návrhu architekta Rastislava Lukáče a Michala Stejskala,“ uvedl vedoucí investičního oddělení odboru správy a rozvoje města Marek Štefan.

Jde o modulovou stavbu, která se bude připravovat mimo Blansko. Tento stavební systém umožňuje v případě potřeby budovu přemístit na jiné místo, pokud by se v budoucnu rozhodlo o proměně centra města. Kavárna má na Dukle fungovat minimálně do konce roku 2030. Provozovatel bude městu platit měsíční nájemné. „Průběžně budeme vše řešit se zhotovitelem i nájemcem, zejména dokončovací práce, aby stavba co nejlépe odpovídala požadavkům provozu,“ upřesnil Štefan. Dokončovací práce přímo v centru města by neměly trvat déle než dva měsíce. 

Budova s prosklenou částí pojme přibližně dvacet sedících hostů. Nebude chybět ani sociální zařízení, přípravna potravin a zázemí personálu. Další místa nabídne venkovní posezení, které zajistí terasa o velikosti zhruba čtyřicet metrů čtverečních umístěná mezi kavárnou a vodním prvkem. 

„Reagovali jsme na dlouhodobý požadavek veřejnosti, aby na Poduklí byla možnost drobného občerstvení. Plocha je zejména v letních měsících celodenně využívaná a navštěvovaná nejen rodiči s dětmi a možnost občerstvení zde chybí. Celoroční zázemí využijí také návštěvníci kulturních a společenských akcí, které se přímo na Poduklí nebo v centru města pravidelně pořádají,“ zmínil starosta Blanska Jiří Crha.

A jaké jsou plány provozovatelů? „Rádi bychom měli otevřeno už brzy ráno tak, bychom zachytili první vlnu návštěvníků cestujících do práce a čekajících na autobus či vlak. Otevřeno bude nejdéle do 22:00 hodin, provoz plánujeme včetně víkendů. V nabídce by měly být zejména kvalitní druhy kávy a čaje, mléčné koktejly, kvalitní rumy a whiskey, základní sortiment zákusků, koláčů a dezertů, ze slaného pak několik druhů polévek, slaných jídel, vše ze surovin bez chemických přísad a v duchu zdravého stravování,“ plánuje spolumajitelka CoCo Café Radka Smíšková.

-mka- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..