Pátek, 19 dubna, 2024
Úvodníky

Úvodník: Burčák na Dukle

Je tu září. Doba, kdy jsme až na výjimky všichni zpátky z dovolené a před námi jsou poslední čtyři měsíce v roce. V Monitoru jsme pro všechny občany Blanska připravili jedinečnou akci, na které by rozhodně neměl chybět každý občan, který se aspoň trochu o naše město zajímá. Akce Burčák s Monitorem proběhne v pátek 18. září odpoledne na Dukle.

O tom, že uspořádáme v Blansku neformální setkání občanů, se v redakci bavíme už dlouho. Chtěli jsme jej zorganizovat venku, když bude pěkné počasí. Jenže na jaře jsme byli v karanténě, v létě zase byla značná část obyvatel na dovolených, takže jsme se rozhodli pro září. 

K myšlence zorganizovat toto setkání nás přiměla současná situace. Dříve do redakce chodilo poměrně velké množství příspěvků od občanů. Dnes se však zdá, že Blanenští jsou k tomu, co se ve městě děje, tak trochu lhostejní, nebo si zkrátka své názory nechávají jen pro sebe. Samozřejmě až na výjimky. A také jsou tu ti, jenž se rozhodnou se projevit, ovšem činí tak většinou dost negativně pod rouškou anonymity na sociálních sítích. Jako by se báli vyjít s vlastní myšlenkou ven. A protože zastáváme názor, že věci se nejlépe řeší osobně a na přímo, rozhodli jsme se uspořádat první neformální setkání občanů Blanska a dali mu název Na burčák s Monitorem.

Místo pro setkání jsme nevybrali také nijak náhodně – o Dukle se toho na stránkách našich novin napsalo nepočítaně, tak to aspoň bude mít styl 🙂 Na místě bude stánek s burčákem a vínem v režii Vinotéky a sýrárny U Brázdů, další stánek s něčím na zub zajistí restaurace Pizzazz. Na místě dostanete zdarma drobné pohoštění, také sklenku burčáku a budete si moct poslechnout živou muziku.

O co nám jde? Vlastně o nic zásadního. Dáváme vám tímto možnost si popovídat o tom, co se ve městě děje, postěžovat si, případně si jen poslechnout hudbu se sklenkou v ruce. Půjde skutečně o neformální a uvolněné setkání všech, kteří se zajímají o naše město. Svoji účast mezi 17. a 18.30 navíc přislíbili starosta města Jiří Crha a místostarosta Ivo Polák. Mezi pozvanými hosty by se měla objevit také poslankyně Lenka Dražilová, místostarosta František Hasoň a další osobnosti Blanska. 

Akce je čistě apolitická. Nečekejte žádné proslovy, žádnou agitaci. Jde pouze o to si udělat čas a pobavit se o našem městě. O věcech, které možná mnohým z vás leží na srdci a chtěli by si o nich popovídat s podobně smýšlejícími lidmi z Blanska, s námi z redakce, případně své náměty a připomínky sdělit přímo zástupcům města.

Pokud vás naše nabídka zaujala, dostavte se 18. září na Duklu kdykoli mezi 15. a 19. hodinou. Měli byste se tu dočkat příjemné atmosféry s živou hudbou, burčákem, vínkem a pohoštěním zdarma. Srdečně vás na Burčák s Monitorem za celou redakci zvu.

Martin Müller

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..