Středa, 24 dubna, 2024
Knihovna

Děti malovaly záložky. K vidění jsou v knihovně

Děti oceněné za nejlepší záložky

Téměř šest stovek záložek se shromáždilo v Městské knihovně Blansko. Všechny měly jedno společné: malovaly je děti od tří do čtrnácti let. Čtrnáct z nich nechali zaměstnanci knihovny vytisknout a nyní budou po celý rok k dispozici v knihovně k volnému odběru.

Do soutěže se děti zapojily buď hromadně v rámci školní výuky, anebo je přinášeli do knihovny jako jednotlivci. „Někteří dokonce malovali ve škole se spolužáky a pak ještě sami do knihovny přinesli další záložku,“ říká vedoucí dětského oddělení městské knihovny Ivana Filoušová.

Pravidla nestanovovala žádné tematické omezení, takže motivy kreseb byly různorodé. Od knih přes zvířátka až po vesmír. „Nejdříve jsme všech šest set záložek rozložili po zemi a každý knihovník vybral pár kousků, které mu padly do oka. Vznikla hromádka zhruba šedesáti až sedmdesáti záložek. Poté výtvarnice a pedagožka Eva Klíčová z této hromádky vybrala čtrnáct vítězných záložek, které jsme nechali natisknout,“ vysvětluje ředitel knihovny Lukáš Dlapa.

Vítězná dílka byla oceněna na pondělní vernisáži. Děti obdržely drobné odměny. Ostatní záložky jsou k vidění ve výstavní místnosti městské knihovny do 13. března.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..