Pátek, 26 dubna, 2024
BlanenskoVolný čas

Posílejte snímky do fotosoutěže Jeskynní pohár 2020

Blanenský čtyřlístek 2019

Tradiční festival Blanenský čtyřlístek se blíží a pořadatelé zvou veřejnost k účasti ve fotografické soutěži Jeskynní pohár 2020. Vyhlášení vítězů se uskuteční v úterý 17. března v Dělnickém domě v Blansku v podvečerních hodinách. Snímky je možné posílat do 10. března.

„Do fotografické soutěže s názvem Jeskynní pohár 2020 se mohou přihlásit všichni obyvatelé našeho regionu, kteří disponují kvalitními záběry zdejších turisticky atraktivních míst, příp. akcí, které se v našem okolí realizují (jeskyně, kulturní a technické památky, přírodní zajímavosti, zajímavosti z ubytovacích a stravovacích zařízení, momentky ze společenských a sportovních akcí apod.),“ informuje Martin Jaglář, zástupce ředitele Střední školy cestovního ruchu a gastronomie, s.r.o. Blansko, která festival Blanenský čtyřlístek pořádá.

A jak se zapojit? Na e-mailovou adresu ctyrlistekBK@seznam.cz pošlete 1 – 3 fotografie pořízené v regionu Moravský kras a okolí společně s přihláškou, kterou najdete na webových stránkách pořádající školy včetně podrobnějších informací o soutěži a festivalu. „Pokud jde o konkrétní obsah snímku, téma je volné. V úterý 17. března pak budou slavnostně vyhlášeni a oceněni autoři tří nejúspěšnějších fotografií, které vybere komise složená z pořadatele, odborné i laické veřejnosti a města Blanska, které nad projektem převzalo záštitu. Zveme všechny, kteří rádi zachycují kouzlo okamžiku prostřednictvím svého fotoaparátu nebo telefonu, k účasti a těšíme se na krásné záběry našeho regionu,“ říká Jaglář.

Letošní novinkou je to, že fotografie nemusejí soutěžící posílat v tištěné podobě jako v předchozích letech. Stačí je poslat v elektronické podobě v požadované technické kvalitě, tisk ve formátu A3 zajistí pořadatel. Ze zaslaných snímků pořadatelé vytvoří výstavu, která bude k vidění v Dělnickém domě po dobu konání festivalu Blanenský čtyřlístek od 17. do 19. března.

Součástí festivalu je také barmanská soutěž pro střední školy, prezentační soutěž pro žáky základních škol a odborná soutěž pro studenty oboru cestovní ruch.

-mka-

Vítězná fotografie Jeskynního poháru 2019
Vítězná fotografie Jeskynního poháru 2019: „Přeživší“, Autor Pavel Strnad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..