Pátek, 26 dubna, 2024
Radnice

Z hasičky informační centrum

Vedení města už ví, co bude s budovou bývalé hasičky na náměstí Svobody. V budoucnu by se do ní měla přestěhovat informační kancelář Blanka. Rekonstrukce objektu má začít za dva roky.

Informační kancelář zde bude mít větší prostory k prezentaci města a okolí i místních společenských akcí. Rozšíří se služby pro turisty a návštěvníky včetně občerstvení. Kromě informačního centra, které má být v přízemí, se v budově bude ještě nacházet společenský sál. Jeho umístění se plánuje do prvního patra.

Víceúčelový sál by měl najít využití při různých společenských a kulturních událostech, konferencích, přednáškách a podobně. Město zvažuje i možnost pronájmu k pořádání soukromých oslav. „Pokud všechno půjde dobře, s realizací počítáme v roce 2021,“ upřesnil starosta města Jiří Crha.

Na přeměnu hasičky dostala radnice v průběhu několika let pět architektonických návrhů, z nichž byl podle vedoucího odboru investičního a územního rozvoje Marka Štefana nakonec vybrán návrh architektky Moniky Sirné. Při pohledu na průčelí budovy bude vlevo průchod se schody směrem k zámku a vznikne tak zámecká ulička.

   Finanční náklady zatím nejsou přesně stanoveny. „Ale částka by se měla pohybovat kolem třiceti milionů korun,“ uvedl na tiskové konferenci Štefan.

   Hasička je součástí předzámčí, které v současné době není plně využíváno. To se ale má brzy změnit. Všechny budovy v předzámčí zůstanou podle starosty Jiřího Crhy v majetku města, přičemž ještě letos začnou opravy objektu na adrese Zámek 2, což je šedá budova nad podloubím. Budou do ní přesunuty kanceláře Muzea Blanenska. V zámku se tak uvolní místnosti pro depozitáře.

A v blízké budoucnosti se opraví také další přízemní budova Zámek 3, která by se dala k dispozici muzeu a základní umělecké škole. S úpravou celého prostoru v lokalitě tzv. Předzámčí se tak podle starosty podaří naplnit jeden z bodů programového prohlášení rady.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..