Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Sport

Tip na poslední chvíli: 6. ročník Blanenské desítky

Největší sportovní akce v regionu se uskuteční již v sobotu 14. září na ulici Poříčí. Registrovat na závody se lze nejpozději hodinu před startem na zimním stadionu na sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku. Ale přes 750 sportovců je již přihlášeno dopředu! Přidáte se k nim také?

Na výběr máte hned 3 sporty – inline brusle, koloběžky a běh. Pro dospělé na trati 10 km a pro děti dle věku od 200 m, přes 400 m až po 1500 m.  Všechny děti hned v cíli obdrží sladkou odměnu – velkou perníkovou medaili. První tři ve všech kategoriích dětí i dospělých se pak dočkají ocenění na pódiu, kde rozdáme celkem 135 cen!

Nemusíte ale vyhrát nad ostatními, ještě větší vítězství je vyhrát sám nad sebou a pokořit trať nebo si vylepšit svůj osobní rekord! Rovinatá Blanenská desítka rychlým časům nahrává. Odměnu jako vstupenka 1 + 1 do Aqualandu Moravia nebo vouchery na nákup sportovní výživy Isostar nalezne také každý účastník ve startovním balíčku. Hodnotné ceny můžete také vyhrát v losovací soutěži festivalu Life.

Unaveným svalům můžete dopřát odpočinek na masáži jen pár kroků za cílem, kde se naši maséři o vás postarají. Větším bolístkám uleví zase fyzioterapeut ve stanu partnera závodu Raiffeisenbank.

Největší obsazení bude mít tradičně běh na 10 km, kde kromě závodu jednotlivců můžete zvolit také štafetu dvojic na 2 x 5 km. Každý z dvojice dámských, mužských i smíšených párů absolvuje jeden okruh. Na závod si dokonce můžete zapůjčit běžecké boty Mizuno. Nejrychlejší v každé kategorii na 10 km si pak nové boty odnesou domů. Na závod koloběžek si zase můžete za symbolických 99 Kč zapůjčit koloběžku Kostka a porovnat se s několikanásobným mistrem světa i Evropy v koloběhu – Michalem Kulkou. Soupeře bude mít zdatné, protože závod koloběžek je součástí Českého koloběžkového poháru!

Na závěr velká výzva Blanenské desítky! Trojboj! Zvládnete 10 km ve všech třech sportech v jeden den? Nejdříve na inline bruslích, poté na koloběžce a na závěr běžecky! Součet časů rozhodně o vítězi trojboje. Tuto výzvu již přijalo přes 20 nadšenců, zvládnete to taky?

Ve volné chvíli si děti mohou zadovádět na skákacím autě Škoda a dospělí mezitím jistě rádi otestují zcela nový vůz Škoda Kamiq. Vezmete toto SUV na testovací jízdu?

Celým soutěžním dnem nás provede sportovní komentátor České televize Petr Kubásek.

Registrace a program – www.blanenskadesitka.cz

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..