Pátek, 29 března, 2024
Blansko

Občané mohou podepsat petici proti prodeji pozemků

Téma Poduklí v současné době hýbe Blanskem. Město vypsalo záměr na odprodej a následné zastavění pozemků v okolí bývalého hotelu Dukla na přilehlých parkovištích. Kdo s tímto záměrem nesouhlasí, může v současné době podepsat petici, kterou najde na několika místech v Blansku.

Její autoři požadují zejména větší transparentnost informací a lepší diskuzi s občany nejen ohledně územní studie, ale také studie architektonické. Navrhují, aby zastupitelstvo zrušilo záměry prodeje městských pozemků.

„Náměstí Republiky, jako centrální náměstí města Blanska si zaslouží architektonickou studii se zpracováním různých variant řešení (například ve spolupráci s katedrou architektury stavební fakulty VUT Brno) a její prodiskutování s občany,“ zní v petici, pod níž je jako autor podepsaný Marek Svoboda.

Mezi další nápady a požadavky patří: nezastavovat plochu náměstí žádnými dalšími stavbami, vyšší objem zeleně/stromů v daném prostoru, vybudování podzemního parkoviště v prostoru torza po hotelu Dukla a tím uvolněná povrchová parkoviště přeměnit na park.

Petici je možné podepsat prozatím na čtyřech místech: v kavárně Cafisco na ulici Bezručova, v prodejně Zahradnické potřeby W + W na náměstí Svobody, v restauraci Velvet na Zborovcích a ve Sport baru Probe na Písečné. O umístění na dalších místech se jedná.

Ve středu 18. září v 16.30 hodin pořádá vedení města v Dělnickém domě setkání, na němž se mohou občané dozvědět více informací o problematice, vznést dotazy a diskutovat se zastupiteli o možnostech, které se nabízejí.

-mka-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..