Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Radnice

Silnice v okolí Salmova mlýna dostane nový kabát

V letošním roce by se měla uskutečnit oprava pozemní komunikace v okolí Salmova mlýna na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka, vytvoření parkovacích míst a stavba nového mostu.

Projekt byl zadán před dvěma lety a letos v lednu bylo vydáno stavební povolení. „Jedná se o úpravu stávající komunikace od zimního stadionu po most u Salmova mlýna. Most se vybuduje nový a bude koncipován i pro autobusy a nákladní auta nad tři a půl tuny,“ uvedl starosta Jiří Crha na dubnové tiskové konferenci.

Vznikne osmdesát dva parkovacích stání u vozovky za mostem směrem k baseballovému hřišti. Osm z nich by mělo sloužit k parkování dodávek, případně autobusů. Pro ně pak na konci úseku vznikne okružní obratiště.

Celková délka opravované komunikace bude zhruba tři sta metrů v jednotné šířce pět a půl metru. V červnu o konkrétních termínech rozhodne zastupitelstvo, ale začít by se mělo ještě v letošním roce. Práce budou stát přes jednadvacet milionů korun.

Podle místostarosty se vyřeší parkování na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka, které je nedostatečné. Sportoviště jsou hojně využívána, avšak lidé nemají kde zaparkovat. „Navíc získáme objízdnou trasu na Sportovní ostrov, která se využije zejména při rekonstrukci lázní a při budování okružní křižovatky u městských lázní,“ podotkl Crha.

-mha-

Foto: Ondřej Požár

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..