Čtvrtek, 28 března, 2024
Kultura

Na Rockový ples přijede Vilém Čok & BYPASS

Neformální ples s titulem „Rockový“ má na Blanensku již dlouhou tradici, konkrétně jde již o 13. ročník. Rockový ples je událostí, kterou si každoročně nenechá ujít několik stovek příznivců rockové hudby, dobré zábavy, jídla, pití, tomboly a všech ostatních věcí, které k dobrému plesu patří. Letos se ples uskuteční 9. března v rájecké sokolovně. Co všechno nám naservírují pořadatelé a na co se můžeme těšit?

Hlavní hvězdou večera se letos stane VILÉM ČOK se skupinou BYPASS. Vilém Čok je stálicí české rockové scény už mnoho let. Jeho kreativní show nezná hranic a na rok 2019 si připravil originální šňůru nazvanou 2+1 TOUR. Spočívá v tom, že po každých dvou známých písních (např. Ó hory, Václavák, Rohypnolky, Nám živým atd…) bude následovat zcela unikátní a slavný song, který Vilém ve své kariéře nahrál pro jiné projekty. Ať to jsou legendární Kačeři z Kačerova, píseň Karla Kryla, Katapultu a dalších. Věřte, že se budete bavit, protože Vilém je toho zárukou. Koncert s kapelou BYPASS bude našlapaný energií, pódiovou show a výbornou muzikou.

Ples zahájí oblíbená a známá kapela HD Acoustic, kterou Blanenští znají například ze Svatomartinského koštu, kterého je už několik let součástí. V loňském roce se například objevila na akci KAŠTÁNEK FEST nebo jako součást Letního DUKLA festivalu. Jejich koncert sem přilákal na tři stovky posluchačů. Čtyřčlenná skupina ve složení Miloš Pernica, Martin Štěpánek, Martin Müller a Dominik Pernica hraje české bigbítové legendy v akustické podobě (Blue Effect, V. Mišík, P. Novák, Helmutova stříkačka, Arakain, J. Schelinger, Olympic a další). Tato kapela zní velmi netradičně a pro první dvě hodiny plesu bude jistě výborným rozjezdovým prvkem pro tancechtivé publikum i pro hlavního
hosta.

Dohrávku zajistí kapela HD Elektrik. Podobenství názvu s předchozí skupinou není náhodné. Muzikanti HD Acoustic jen rozšíří své řady o Martina Štěpánka mladšího a předvedou obecenstvu show složenou z písní jak českých, tak i slovenských i zahraničních. Těšit se můžete na rockové pecky od skupin Škwor, Horkýže Slíže, Team, Kabát, Queen, Tublatanka, Geen Day a dalších. Tentokrát kapela své nástroje zapojí do elektřiny a nikoho z přítomných nenechá v klidu sedět.

Jelikož do Rájce chodí také spousta Blanenských, jistě řeší, jakým způsobem se dostanou na ples a z plesu. Partner akce TAXI FLORENTI slibuje každému, kdo pojede do Rájce nebo zpět do Blanska desetiprocentní slevu. Pokud pojedete ve čtyřech, cena za dopravu vás vyjde na pár desítek korun. Stačí zavolat na tel. 777237723 a říct, že míříte do Rájce na ples.

Co na sebe?? Tak jako každý rok. Džíny se příliš nehodí. Nebudete se cítit špatně v obleku či plesové róbě, ale neuděláte chybu ani v případě, že necháte motýlka doma a vyrazíte pouze v košili. Saka si pánové na Rockovém plese stejně odkládají ještě před 21. hodinou. Atmosféra je uvolněná, po desáté hodině bouřlivá.

Rockový ples v Rájci – Jestřebí je letos naplánován na 9. března. Kromě programu je pro všechny zúčastněné připravena opravdu bohatá tombola, široký výběr alkoholu i nápojů lihuprostých a v kuchyni výběr hned z několika druhů teplých jídel. Vstupné je 290 Kč, předprodej zajišťuje rájecké informační centrum, můžete sem zavolat na tel. 516432191 a přeptat se, zda jsou ještě volné vstupenky. O tento ples bývá každoročně veliký zájem, proto s nákupem neotálejte a nenechávejte jej na poslední chvíli. Nenechte si ujít největší pařbu plesové sezóny!

-mumma-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..