Čtvrtek, 28 března, 2024
Blansko

Parkování K + R na nádraží: mnozí značce nerozumí

Na blanenském autobusovém nádraží se po jeho rekonstrukci objevila nová parkovací značka, která zřejmě na mnohé řidiče působí cizokrajně. V modrém obdélníkovém poli se nachází bílé s nápisem K + R, což znamená „Kiss and ride – polib a jeď“.

Podle ředitele Městské policie Blansko Martina Lepky této značce mnozí řidiči nerozumí a myslí si, že na místě mohou parkovat libovolně dlouho. Vzhledem k tomu, že dopravní značky jsou mezinárodní, vychází tato zkratka z anglického výrazu. Ve světě se používá běžně. V Česku vstoupila značka v platnost v září 2010 úpravou vyhlášky.

„Zatím to řešíme domluvou a poučujeme řidiče, že toto místo slouží pouze ke krátkodobému zastavení, kdy může z auta vystoupit spolujezdec a jít na autobus, nebo naopak může řidič chvilku počkat, než autobus přijede a vystoupí z něj jejich blízký, kterého odvážejí,“ vysvětluje Lepka.

Povinností každého řidiče je sledovat novinky ve vyhlášce. „Nebo by si měl alespoň zjistit, co značka znamená, když u ní hodlá zaparkovat,“ upozorňuje Martin Lepka.

-mha-

Jeden myslel na “Parkování K + R na nádraží: mnozí značce nerozumí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..