Středa, 24 dubna, 2024
Radnice

Město se představuje na veletrzích cestovního ruchu

První měsíce nového roku jsou v oblasti cestovního ruchu neodmyslitelně spjaty s veletržní sezonou. Také město Blansko se pravidelně účastní veletrhů cestovního ruchu, a to v rámci společné expozice Jihomoravského kraje a města Brna.

Prvním veletrhem v sezoně byl již tradičně Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour 2019, který se letos konal ve dnech od 17. do 20. ledna na brněnském výstavišti.

Prezentace jednotlivých turistických oblastí Jihomoravského kraje se letos uskutečnila pod záštitou nově vznikajících destinačních managementů. Blanensko a Boskovicko, tedy turistická oblast Moravský kras a okolí, svoji prezentaci připravovalo ve spolupráci s MAS Moravský kras, z.s., který zajišťuje činnost Destinačního managementu Moravského krasu. Za informačním pultem se na expozici postupně vystřídali pracovníci informačních center z celého regionu.

Město Blansko zde představilo nový turistický spot „Blansko – brána Moravského krasu“, který pro město Blansko vytvořili Radek a Jan Popelkovi. Již v minulém roce jsme na veletrhu představili spot s názvem „Blansko – město plné života“, který byl zaměřený na kulturní život ve městě. Nový turistický spot tak tvoří jakýsi druhý díl této propagační série.  Spot o délce tří minut je určen zejména pro prezentaci města na sociálních sítích a turistických serverech.

Návštěvníci veletrhu projevili zájem především o mapu turistických zajímavostí v regionu, časté dotazy také směřovaly na tradiční akce, které se v našem regionu konají. Také v letošním roce jsme mezi návštěvníky zaznamenali stále vzrůstající trend upřednostňování webových prezentací před tištěnými materiály.

Prezentace Blanska a Moravského krasu nebude chybět ani na tradičních velkých veletrzích Slovakiatour v Bratislavě a Holiday World v Praze. Stánek Moravský kras a okolí najdete i v březnu v Ostravě na veletrhu Dovolená a Region, Lázeňství nebo na veletrhu Infotour a cykloturistika v Hradci Králové.

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..