Sobota, 20 dubna, 2024
Radnice

Město zrenovuje plavecký stadion

Na rok 2020 se plánuje kompletní rekonstrukce městských krytých lázní. Počítá se s ročním uzavřením jejich provozu.

Oproti původnímu plánu, kdy se počítalo nejprve pouze opravit zvedací dno a pořídit novou nerezovou vanu, se vedení města rozhodlo pro celkovou rekonstrukci v jedné etapě. Na původně plánované opravy bylo vyčleněno 24 milionů korun a další renovace budovy se měla řešit až následně. „Na poslední chvíli došlo ve vedení města k diskuzi a ke změně záměru v tom smyslu, že budeme rekonstruovat lázně jako celek,“ uvedl blanenský starosta Jiří Crha.

Projekt by měl být zpracován ke konci roku 2019 a s rekonstrukcí by se mohlo ihned započít, nejpozději však v roce 2020. Na projektovou dokumentaci se na příští rok v městském rozpočtu vyčlenily 2 miliony korun. „Chceme rekonstrukci zahájit, co nejdříve to půjde,“ řekl starosta.

Lázně zůstanou koncipovány jako plavecký stadion s rozšířením o zónu pro rodiny s malými dětmi. Plavecký bazén potřebují blanenští plavci a také školy jsou zvyklé jej využívat pro povinnou výuku plavání. „Kdybychom se měli bavit o rozsáhlejším akvaparku s tobogány a mělo se jednat o nějaké větší rozšíření, to jsou pak částky pohybující se mezi 250 a 350 miliony korun, takže to určitě není reálné,“ zmínil Crha s tím, že posilovna by byla také součástí rekonstrukce. Uvažuje se, že by se pro ni hledaly jiné vyhovující prostory a místo posilovny by bylo možné rozšířit lázně.

Hlavní rozšíření lázní ovšem bude zasahovat do prostoru stávajících kanceláří společnosti Služby Blansko, které v budově sídlí. Ty se tedy přesunou do vedlejšího objektu ubytovny, která je však v současné době v dezolátním stavu. Proto se v rozpočtu na příští rok našlo 15 milionů korun pro vylepšení tohoto zázemí sportovních aktivit. V budově ubytovny se počítá i se zázemím pro atlety, kteří jako jeden z mála místních sportovních klubů žádné vyhovující prostory
nemají.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..