Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Blansko

V centru města vzniknou nové byty

Rada města Blanska odsouhlasila a předloží zastupitelstvu ke schválení změny v regulačním plánu pro střed města. Hlavní úprava se týká budovy bývalého obchodního domu Družba na náměstí Svobody. Ta se má přestavět na byty.

„Uvedená budova je v upraveném regulačním plánu koncipována tak, že zatímco přízemí bude i nadále využíváno pro obchody a služby, horní část se navýší až do výšky čtyř pater s tím, že se přestaví na byty,“ řekl místostarosta František Hasoň.

Poslední patro bude ustupující. „Ustoupení bude provedeno formou terasy ve čtvrtém patře. Její přesná hloubka není stanovena,“ doplnil Hasoň.

Současně se v blízkosti centra navíc vybuduje nové parkoviště. To bude umístěno ve vnitrobloku mezi náměstím Svobody a ulicí A. Skotáka. Parkoviště bude mít čtyřicet šest nových parkovacích stání a v jeho okolí přibude i nová zeleň. Vjezd na parkoviště bude z ulice Žalkovského a výjezd povede na ulici A. Skotáka.

Další body úpravy regulačního plánu se týkají jeho uvedení do souladu s novým stavebním zákonem a dále kruhové křižovatky u budovy Městského úřadu na náměstí Republiky (dosažení souladu regulačního plánu se současným stavem, kdy byla průsečná křižovatka nahrazena kruhovou).

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..