Sobota, 20 dubna, 2024
Radnice

Představujeme nové vedení města

Ve čtvrtek 1. listopadu v Dělnickém domě složilo slavnostní slib pětadvacet zastupitelů města Blanska, zvolených na další čtyřleté období. Na veřejném ustanovujícím zasedání se rozhodlo o novém složení rady města a byly vymezeny kompetence.

Starostou byl zvolen Jiří Crha, prvním uvolněným místostarostou František Hasoň a druhým uvolněným místostarostou Ivo Polák. V sedmičlenné radě se nachází více než polovina nových tváří. Je to František Hasoň, Ivo Stejskal, Radek Šinkora a Jana Novotná. Staronovými členy jsou Jiří Crha, Ivo Polák a Zdeněk Grünwald.

„Chtěl bych především poděkovat za všechny kolegy z vedení města občanům za důvěru a podporu. Věřím, že současné zastupitelstvo bude konstruktivní tak, jak ta minulá, a že navážeme na to dobré, co se v minulosti udělalo ve městě Blansku, a uděláme vše pro to, aby se město dále rozvíjelo a bylo ještě lepším místem k životu pro nás pro všechny,“ uvedl nový starosta Blanska Jiří Crha na tiskové konferenci.

Kompetence vedení města byly rozděleny následovně: Starosta Jiří Crha bude mít na starosti kontrolní oddělení, úsek krizového řízení a Městskou policii, dále na základě koaliční dohody odbory finanční, školství, kultury a sportu, komunální údržby. S místostarostou Ivem Polákem pak mají společně na starosti investice.

Místostarosta František Hasoň bude dohlížet na odbor stavebního úřadu, je zástupcem pro agendu pořizování územně plánovací dokumentace města, bude mít na starosti kontakt s občanskými aktivitami v jednotlivých městských částech, Nemocnici Blansko a založené právnické osoby (Služby Blansko a Technické služby).

Místostarostu Iva Poláka čeká dohled nad odborem sociálních věcí, životního prostředí, nad oblastí centrálního zásobování teplem a bude zastupovat město ve Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí okresu Blansko.

Ivo Stejskal bude kontrolovat oddělení propagace a cestovního ruchu, Radek Šinkora oddělení bytového a nebytového hospodářství. Část kompetencí má svěřeno v rámci koaliční smlouvy také tajemník Josef Kupčík, a to právní a personální oddělení, odbor vnitřních věcí, hospodářské správy a obecní živnostenský úřad.

Součástí koaliční smlouvy je závazek, že nejpozději do jednatřicátého března příštího roku bude zpracováno programové prohlášení rady. „Programové prohlášení se sestavuje z jednotlivých programů zvolených stran, kde nacházíme styčné body. Již v tuto chvíli mohu říct, že v jednotlivých programech koaličních stran je velká shoda v mnoha oblastech,“ řekl Crha s tím, že ve městě určitě bude i nadále platit nulová tolerance hazardu a Nemocnice Blansko bude i v dalším období spadat pod město.

Mezi další z priority patří přemostění na Staré Blansko, vybudování kruhových objezdů u lázní a Kauflandu, rekonstrukce městských lázní a dalších sportovišť, revitalizace předzámčí a vůbec dokončení úprav středu města, pokračování v revitalizaci sídliště Zborovce.

-mha-

foto Stanislav Mrázek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..