Úterý, 19 března, 2024
Krimi

Policisté kontrolovali řidiče autobusů

Od minulého pátku do pondělí se jihomoravští policisté zaměřili na kontroly alkoholu za volantem u řidičů autobusů i osobních automobilů. Výsledky byly varující. 

Hned v pátek ráno šokoval policisty ve Znojmě šestačtyřicetiletý šofér jedoucí na tamní lince. „Tomu přístroj při dechové zkoušce ukázal zarážející hodnotu 1,80 promile,“ upozornil policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že tuto hladinku policisté řidiči naměřili před sedmou hodinou ranní, přičemž muž měl již za sebou dvě hodiny jízdy s pasažéry. „Policistům sdělil, že předcházející den vypil sedm jedenáctek a k tomu přidal šest vodek. V autobuse sedělo v době kontroly deset cestujících,“ doplnil Malášek. 

V Blansku policisté přistihli za volantem autobusu čtyřiapadesátiletého muže s pozitivní dechovou zkouškou na alkohol. Ten nadýchal 0,19 promile s vysvětlením, že večer si prý dal čaj se slivovicí. Do třetice se podařilo odhalit v Boskovicích třiapadesátiletého řidiče autobusu, který nadýchal 0,8 promile. „Ten se nejdříve vymlouval, potom ale přiznal, že večer si dal čtyři piva,“ řekl mluvčí. 

V průběhu kontrolní akce policisté dále přistihli dalších sedmnáct řidičů ostatních motorových vozidel, kteří byli pod vlivem alkoholu, a tři šoféry pod vlivem drog. Navíc zjistili skoro dvě stovky dalších přestupků. 

-mha-

Jeden myslel na “Policisté kontrolovali řidiče autobusů

  • Je velice smutné, že novináři nenapsali, že ten šofér z blanska nadýchal za 15 minut čistou nulu. Jen děláte z lidí blbce a píšete jen to co se vám zrovna hodí.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..