Pátek, 26 dubna, 2024
Kultura

Bigbít v Horní Lhotě na konci prázdnin

Jak jste možná zaregistrovali v minulém čísle Monitoru, do Horní Lhoty se na konci prázdnin vrací malý festival, který loni oslovil řadu fanoušků bigbítové muziky. Kaštánek FEST vol. 2 se uskuteční i letos v areálu hospůdky U Kaštánka v Horní Lhotě a nabídne čtveřici kapel, jež tvoří převážně muzikanti z Blanska.

Loni se poslední pátek v srpnu odehrál první ročník vydařené akce kaštánek FEST. Vystoupily tady kapely Silver Band revival, HD acoustic, Rosomák Olympic revival a Infernet. Účast byla slušná i vzhledem k tomu, že ve stejném termínu probíhaly akce v celém okolí, a tak se pořadatelé rozhodli na projekt navázat druhým ročníkem.

V 19.30 hodin festival zahájí kapela APF, která si v neděli 12.8. odbyla svoji premiéru v Blansku koncertem v parku na Dukle v rámci Letního Dukla festivalu. Skupina hraje převzaté skladby v drtivé většině českých interpretů jako jsou Marek Ztracený, Jelen, Mandrage, Kryštof a další. Na své si tak přijde zejména mladší generace. Kapelu tvoří energický frontman Martin Štěpánek ml., kytaru kraje Filip Souček, na bubny Máca Čachotská a trojici náctiletých hudebníků doplňují zasloužilí a léty hudbou otesaní bardi Martin Štěpánek st. a Martin Müller.

Ve 21.15 vystoupí skupina Prasklý Bachor. Kapela vznikla kdysi dávno a svoje hudební aktivity oprášila teprve loni, ovšem k ohromnému nadšení posluchačů. Tato originální hudební formace potěší diváky svojí jedinečnou autorskou tvorbou. Aleš Šamonil – basa, Blansko, Laďa Štégner – kytara Blansko, Pavel Kašpar – kytara, zpěv, Brno, Radim Pokorný – bicí, zpěv, Kyjov.

Ve 23 hodin bude na řadě hudební seskupení Sanitka. Jedná se o břeclavsko-blanenský bigbít. Zazní autorské písně z dílny kapely, která se na moravské scéně objevuje už mnoho let… Jiří Dvořák – zpěv a saxík, Dalibor Klusáček – baskytara, Tomáš Vašek – kytara, Michal Kratochvíl – bicí, Ondřej Kellner -klávesy, Tomáš Kudlík – saxofon… A jak říká frontman kapely Jiří Dvořák, Sanitka je hudební seskupení, tedy si v průběhu akce může „zadžemovat“ kdokoliv.

Festival Kaštánek FEST uzavře oblíbená blanenská skupina HD acoustic, kterou tvoří Miloš Pernica (kytara), Dominik Pernica (cajon), Martin Štěpánek (kytara), Martin Müller (basa). Na místních pódiích kapelu vídáme poměrně často. České bigbítové legendy v akustickém podání zazní v 00.45 a celý festival tak ve dvě hodiny ráno ukončí.

Nenechte si ujít festival Kaštánek FEST vol. 2, který se odehraje 31. srpna v areálu hospůdky U Kaštánka v Horní Lhotě. Těšit se můžete na dobré pití, speciality z grilu, Aperol Spritz za 50 Kč, čtveřici natěšených kapel a fantastickou atmosféru až pozdě do noci.

-r-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..