Pátek, 19 dubna, 2024
Úvodníky

Úvodník: Seznamte se, prosím!

Před pár dny jsem se pracovně dostal na akci, na kterou bych se za normálních okolností v současném stavu asi nepodíval. Byl to seznamovací večírek pro dospělé v doporučeném věku 30 – 40 let. Ojedinělé organizované setkání se konalo v Brně a zúčastnilo se jej více než osmdesát „singles“, čili nezadaných, kteří touto cestou přišli navázat kontakt s protějšky se stejným zájmem. Nezůstat sami. Myšlenka, organizace a ve finále i závěr celého večírku mne inspirovaly k tématu dnešního úvodníku.

Asi se shodneme na tom, že člověk je tvor, kterému je předurčeno žít v párech. Nikdo by neměl být sám. Některé dokonce samota a problém najít si partnera dokážou trápit celé roky. Totéž si říkala Radka, která se vlivem osudu ve svých jedenatřiceti letech rozvedla a zjistila, že seznámit se v tomto věku není žádná legrace. 

„Když jsem se najednou ocitla sama, koukala jsem po příležitostech, kde a jak se seznámit. Prakticky všechny mé kamarádky jsou vdané, mají rodinu a budují domovy, takže lítat někde po diskotékách či barech a lovit chlapy určitě nemají v plánu. Já navíc nejsem tento typ a vím zcela jistě, že muže svých snů zrovna tady nenajdu. Prošla jsem inzeráty, párkrát se zúčastnila rychloseznamkových akcí v Brně, ale nic z toho mi nesedělo. Brno je velké město, ale větší seznamovací akce se tu žádná nekonala. Jelikož pracuji již dlouhou dobu v marketingu, rozhodla jsem se, že ji uspořádám sama,“ říká mi Radka a dodává, že první večírek pro nezadané už v Brně úspěšně pořádala loni. „Mám kolem sebe skvělé kamarády a kolegy, se kterými pořádáme eventy a zábavné večery pro firmy každou chvíli, a tak se tato možnost přímo nabízela. Tuto akci děláme ve svém volnu jen tak pro zábavu. Jsem ráda, že všichni, kdo se na organizaci podílejí, jsou přesvědčení o tom, že to má smysl.“

Na večírku jsem pomáhal s technickým zajištěním a podílel se na kulturním programu, a tak jsem mohl od začátku až do konce sledovat jeho průběh. Před 19. hodinou se do Kinokavárny v Černých polích začali trousit první zúčastnění. Každý dostal při vstupu skleničku sektu a placku se svým jménem, kterou si připevnil na oděv a posadil se do sálu. Zajímavé bylo, že příchozí si nesedali nesměle každý k jinému stolu, ale začali ihned po příchodu přisedat k ostatním a ihned komunikovat. Hned po příchodu každý obdržel také dotazník s deseti informacemi, ke kterým měli doplnit deset různých jmen účastníků. Hravou a nenásilnou formou se jednalo o takovou „berličku“ k navázání prvního kontaktu. Odpovědí totiž byla vždy konkrétní osoba, kterou museli účastníci v davu najít.

Po úvodním slovu organizátorky následoval vědomostní kvíz; zatím soutěžily týmy. Na 20. hodinu byly připraveny soutěže, které museli všichni zúčastnění absolvovat už v párech. První byla v rozpoznání pálenek, v další se skládaly obrazce, třetí soutěží bylo foukání pingpongového míčku po stole – slalom a poslední byl kroket, kde se míček ve tvaru srdce nepohyboval tak úplně podle předpokládané trajektorie. Za „smajlíky“, které získali účastníci na soutěžích a za vyplněný dotazník, si mohli odnést dárky z tomboly, ve které bylo asi 60 cen v celkové hodnotě přes 15 tisíc (velký plyšový medvěd za 10 smajlíků, láhev prosecca za 5 smajlíků, dárkové balení piv za 2 smajlíky apod.). Na soutěžích bylo neustále plno, lidé se bavili a soutěžili až do kompletního vybrání celé tomboly.

Ve 21,30 se zaplnil taneční parket, jelikož byla na řadě škola tance pod taktovkou zkušených lektorů z taneční školy Mighty Shake. Nela a Radek jsou několikanásobní mistři světa ve street dance, Radek je navíc vtipný a zábavný moderátor, a tak v následující půlhodince nebyla nouze o zábavu. Na některých zúčastněných bylo při tanci jasně vidět, že si padli do oka. Následovalo naše zábavné kostýmové vystoupení ABECEDA. Během hodinového bloku byl parket plný lidí a atmosféra velmi veselá. Celý večer potom zakončila diskotéka.

Bylo naprosto úžasné sledovat, jak účastníci opouštějí večírek v párech a člověk už si mohl jen domýšlet, jakým směrem se asi jejich večer a životy budou ubírat dál.

Party pro nezadané se konala již podruhé a rozhodně ne naposledy. Z mého pohledu je to úžasná příležitost pro všechny, kteří se chtějí seznámit nebo jen pobavit ve společnosti jiných nezadaných lidí. Brno není tak daleko a podobné akce tu až doposud chyběly. Pokud i vy máte z jakéhokoli důvodu problém s navázáním kontaktu s opačným pohlavím, případně toužíte po jiné formě seznámení, doporučuji mrknout na www.facebook.com/SinglesC a počkat si, až Radka uspořádá další akci. Já vám budu držet palce a doufat, že třeba vy opustíte sál s někým, s kým pak strávíte zbytek života. 

Martin Müller

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..